Prea ocupat pentru a nu mă ruga de Bill Hybels

Domoleşte ritmul vieţii tale pentru a petrece timp cu Dumnezeu!

Celor mai mulţi dintre noi ne este greu să ne facem timp pentru rugăciune. Există atâtea alte preocupări: biserica, şcoala, comunitatea, slujba, prietenii şi relaxarea. Iar apoi apare inevitabila criză. Timpul pentru rugăciune pare imposibil de găsit.
Pastor fiind, Bill Hybles cunoaşte sute de oameni cu un astfel de program. Totuşi, în propria viaţă, el a făcut dureroasa descoperire că rugăciunea nu se poate face pe fugă. El a decis că este prea ocupat ca să nu se roage. Ideile acestei cărţi practice ne pot ajuta să învăţăm cum să ne domolim ritmul vieţii pentru a petrece timp şi cu Dumnezeu.
“Rugăciunea este o activitate nefirească. Incepând de la naştere învăţăm regulile încrederii în sine, pe măsură ce ne străduim şi ne luptăm să atingem starea de mulţumire de sine. Rugăciunea sfidează aceste velori adânc înrădăcinate în noi. Ea este un asediu împotriva autonomiei umane, o inculpare a trăirii independente. Pentru cei obijnuiţi să circule pe banda de viteză, hotărâţi să reuşească pe cont propriu, rugăciunea reprezintă o întrerupere stânjenitoare.
Rugăciunea este străină de natura umană arogantă. Si totuşi, undeva, cândva, probabil că toţi ajungem la momentul în care cădem pe genunchi, ne plecăm capetele, ne îndreptăm atenţia spre Dumnezeu şi ne rugăm. S-ar putea să privim în jur pentru a ne asigura că nu ne vede nimeni; s-ar putea să roşim; dar, în pofida naturii stranii a rugăciunii, ne rugăm.” – Bill Hybels

Domnul să vă binecuvânteze!

Comments are closed

Latest Comments