Biserica condusă de scopuri de Rick Warren

“Rick Warren după absolvirea Seminarului Teologic Southwestern din Fort Worth, Texas s-a mutat împreună cu soţia lui în California de Sud pentru a începe – în sufrageria apartamentului lor – biserica Saddleback. A început cu o singurã familie. Acum, după cincisprezece ani, Saddleback Valley Community Church este recunoscută drept biserica cu cea mai rapidă creştere din istoria Americii. În fiecare săptămână are aproximativ 10.000 de participanţi la programele de închinare într-un campus spaţios de 30 de hectare. Acest lucru este o dovadă suficientã a faptului cã Rick Warren ştie despre ce vorbeşte. În 1995, biserica Saddleback a fost aleasã de către bordul de misiune naţională a Convenţiei Baptiste de Sud drept Biserica-cheie a anului.
“Biserica condusă de scopuri’ este istoria entuziasmantă a bisericii Saddleback. Cartea explică convingerile, principiile şi practicile care au fost folosite cu multă putere de Dumnezeu în zidirea uneia dintre cele mai eficiente biserici din America de Nord. Lucrarea lui Rick Warren se bazează pe Cuvântul infailibil şi inerant al lui Dumnezeu şi este înrădăcinată în conducerea slujitoare sub ungerea Duhului Sfant şi într-o dragoste adevărată pentru oameni. Unii ar spune că biserica Saddleback este o megabiserică, însă această biserică a crescut fără să compromită misiunea sau doctrina bisericii Noului Testament. Este uimitor ce a facut Dumnezeu în Saddleback. În ultimele două sau trei decenii, multe biserici s-au bazat în primul rând pe o creştere biologică şi prin transferuri, dar în Biserica Saddleback nu este vorba de aşa ceva. Ea este devotată ideii că bisericile vii din secolul 21 trebuie să fie dedicate în întregime creşterii prin convertire. Rick Warren întelege modul de gândire al celor nemântuiţi. Dacă bisericile vor să aibă tot mai mare succes în evanghelizarea societaţii noastre care devine tot mai păgână cu fiecare zi, ele trebuie să înveţe să gândească asemenea necredincioşilor. Spre lauda lui, Rick descurajează încercarea altor biserici de a deveni “fotocopii” ale bisericii Saddleback. În schimb, el încurajeaza bisericile locale să cucerească societatea noastră materialistă şi umanistă cu mesajul transformator al lui Hristos folosind metode contemporane relevante fără a compromite adevărul Evangheliei. Aceasta este tema cărţii de faţă. “Biserica condusă de scopuri” va ajuta orice biserică locală, indiferent de dimensiunea ei, să regăsească misiunea bisericii Noului Testament. Rugăciunea mea către Dumnezeu este ca mii de pastori, lucrători, învăţători de scoală duminicală şi lideri spirituali sã citească această carte. Am auzit pe cineva spunand odatã: “Minţile oamenilor sunt ca parasutele; functionează cel mai bine când sunt deschise”. Aşa trebuie citită această carte! Dumnezeu să vă binecuvânteze, indiferent de lucrarea în care sunteţi implicaţi. Fiţi credincioşi lui Hristos şi bisericii Sale până Se va întoarce El.” W. A. Criswell

Pentru a cumpăra aceaastă carte vă rugăm să ne vizitaţi pe: site-ul Librăriei Un Cuvânt Pentru Tine sau la standul de cărţi din cadrul Bisericii Raul Vietii între orele (miercuri 17,30-21,00 şi duminica 9,30-13,00 şi 17,30-21,00).

Domnul să vă binecuvânteze!

Comments are closed

Latest Comments