In cautarea Dumnezeului nevazut de Philip Yancey

Viaţa cu Dumnezeu nu este întotdeauna aşa cum ne-am aşteptat să fie. Uneori se pare că aşteptările noastre optimiste se lovesc de realitatea slăbiciunilor personale şi de surprize neplăcute. Iar Dumnezeul despre care ni se spune că tânjeşte după compania noastră pare uneori distant şi indiferent.
Se joacă Dumnezeu cu noi? În ce lucruri putem depinde de Dumnezeu? Cum putem cunoaşte? Cum putem să-L cunoaştem pe Dumnezeu? Cum întreţinem o relaţie cu un Dumnezeu pe care nu-L vedem, nu-L auzim şi nu-L atingem?
„În căutarea Dumnezeului nevăzut” prezintă gânduri profunde care conferă valoare şi semnificaţie întrebărilor pe care ne este teamă să le punem. Cunoscutul scriitor Philip Yancey examinează şase aspecte fundamentale:
•Setea noastră după Dumnezeu
•Credinţa atunci când Dumnezeu pare absent
•Natura lui Dumnezeu
•Relaţia noastră personală cu Dumnezeu
•Etapele dezvoltării credinţei
•Scopul final al transformării spirituale
Cartea abordează în mod sincer şi personal modul de trăire al vieţii creştine pentru cei care doresc mai mult decât răspunsuri superficiale la întrebările profunde ale vieţii. În cele din urmă, Yancey abate atenţia de la întrebările noastre spre Cel care se oferă El Însuşi drept răspuns, Dumnezeul care ne invită să-L căutăm – şi să-L găsim.

Într-un anumit fel, pot spune că am scris această carte încă din prima zi în care am simţit foamea de a-L cunoaşte pe Dumnezeu şi ea pare fundamentală, dar multe dintre reţetele pe care le-am aplicat nu mi-au adus satisfacţia dorită. Creştinii propovăduiesc promisiunea strălucitoare a unei “relaţii personale cu Dumnezeu”, dorind să arate că a-L cunoaşte pe Dumnezeu se aseamănă cu procesul cunoaşterii unei fiinţe umane. Cu toate acestea, într-o zi se lasă o perdea grea, perdea care separă invizibilul de vizibil.

Cum pot avea o relaţie personală cu o fiinţă de care nu sunt sigur că există? Ori există posibilitatea de a fi sigur? Am început să scriu cartea într-un proces progresiv, pornind de la îndoială înspre credinţă, ca o reluarea a pelerinajului meu. Celor care se tem de capcanele spiritualităţii sau au avut unele experienţe negative în biserică le sugerez să citească atât de mult cât pot din această carte şi apoi să se oprească. Am planificat să scriu o altă carte care să abordeze mai practic aspectele relaţiei, cum ar fi comunicarea cu Dumnezeu. Nu pot uita afirmaţia lui C.S. Lewis: „avem o nevoie mai mare de a ne aminti decât de a fi instruiţi”. În fond, nu fac decât să abordez cele mai vechi întrebări ale experienţei creştine, întrebări care fără îndoială că i-au chinuit pe creştinii din primul secol la fel de mult cum ne chinuie şi pe noi, cei din secolul douăzeci şi unu.

Pentru a cumpăra aceaastă carte vă rugăm să ne vizitaţi pe: site-ul Librăriei Un Cuvânt Pentru Tine sau la standul de cărţi din cadrul Bisericii Raul Vietii între orele (miercuri 17,30-21,00 şi duminica 9,30-13,00 şi 17,30-21,00).

Domnul să vă binecuvânteze!

Comments are closed

Latest Comments