Divortul si copii

Ne gindim oare daca comportamentul nostru ca adulti afecteaza negativ copiii nostri, bunastarea lor emotionala, mentala, sufleteasca, psihica? Politica declarativa a statului, a societatii si a legilor tarii afirma primordialitatea intereselor copilului in relatiile lor cu parintii si adultii. Un lucru bun, afirmat chiar si in Conventia Internationala a Drepturilor Copilului. Oare insa sa fie asa? Asa numitele “drepturi ale omului” sunt de fapt drepturile nosatre, ale adultilor pe care ni le cerem cu agresivitate, le dorim respectate, si prin care cautam bunastarea si satisfactia obiectivelor personale. Dar copiii?

Din perspectiva aceasta ne concentram astazi asupra divortului si al impactului devastant pe care el il are asupra copiilor. Divortul parca a devenit un “drept” al omului. La cea mai mica neintelegere din familie divortul ni se pare o alternativa, crezind ca el rezolva totul. In anii 50 divortul a inceput sa devina o plaga pentru societate care de atunci incoace se raspindeste in toata lumea si face ravagii. Miscarile de emancipare sociala din anii 60 si 70 au facilitat divortul, l-au catapultat intr-un fenomen acceptabil si dezgolit de stigma sociala pe care o avea inainte. In plus, eforturile lor au dus la suprimarea motivelor bine intemeiate ca si conditii indispensabile acordarii divortului. Am ajuns aici pentru ca noi, “adultii” am cerut lucrul acesta cu insistenta iar parlamentarii ne-au transformat doleantele in legi. Ca si o consecinta destramarea familiei si a casatoriei a intrat pe o pista alunecoasa. Unde s-a ajuns astazi? Chiar la “tirguri” de divort care la ora actuala se raspindesc in toata Europa. Ceea ce ieri era de neconceput astazi a devenit o realitate, o plaga protejata de lege care distruge societatea.

Ne gindim la divort? Contemplam divortul? Recomandam gindurile de mai jos privind impactul nefast al divortului asupra copiilor cu nadejdea ca de dragul lor unii dintre noi ne vom razgindi si vom renunta pentru ca Dumnezeu doreste familii unite si fericite pentru ca am fost creati sa avem familii fericite.Amin.

Materialul ne-a fost prelucrat de catre Daniel si Marieta Tut (AFR Houston)

Tags:

Comments are closed

Latest Comments