Veniti cei insetati de Max Lucado

În “Veniţi cei însetaţi”, Lucado, pastor şi cel mai bine vandut autor cu mai mult de 50 de titluri, dă speranţă celor ale căror suflete sunt “deshidratate” din neglijenţă, teamă şi vinovăţie. Lucado ne învaţă că mântuirea este lucrarea Lui Dumnezeu, nu a noastră, şi că ar trebui să “bem cu poftă din fântâna Sa de har”. El încurajează cititorii să se uite la Dumnezeu pentru energie spirituală, pentru a se odihni în autoritatea Sa şi să accepte din toată inima a Lui nesfârşită dragoste. Lucado, cu stilul său unic – simplu, uşor de înţeles, ocazional poetic  – include o multime de poveşti care fac ca adevărurile dificile la care se referă să fie înţelese mai uşor. El lasă câteva întrebări fără răspuns (cum ar fi mai exact: cum funcţionează energia spirituală), dar, de asemenea, abordează unele probleme cu greutate (cum poate fi Dumnezeu bun şi atotputernic, dar să permită lucruri rele să se întâmple?), fără a fi nesincer sau nerespectuos. În timp ce cartea se axează pe harul şi viaţa pe care Dumnezeu o poate oferi, de asemenea,  Lucado îi provoacă pe cititori să trăiască pe măsura credinţei lor – să se roage, să asculte şi să predea tot Lui Dumnezeu. Lucado indică faptul că inima sa a fost deshidratată în anumite momente: “Nu ai nevoie de sorbituri periodice de la rezervorul Lui Dumnezeu? Eu da…. Beţi cu mine din fântâna Sa fără fund.” Cartea lui Max Lucado pare să nu provină de la un amvon ridicat undeva sus, ci de la tipul de alături care înţelege cum e să fie în locul în care se află cititorii.

Cu toţii ştim cum e să fii însetat – atât din punct de vedere fizic cât şi spiritual. Acea tânjire pentru a-ţi potoli gura uscată poate fi puternică. Dar o inimă uscată – este insuportabila. Ai nevoie de împrospătare, şi ai nevoie de ea acum. Dacă inima ta a devenit puţin tare, dacă duhul tău a secat, dacă inima ta este uscată, ai venit în locul potrivit. În paginile acestei cărţi, Max ne conduce către f-â-n-t-â-n-a pe care ne-o asigură Dumnezeu. Şi, la fel de important, Max ne arată cum să primim din partea Lui Dumnezeu tot ceea ce El tânjeşte să ne ofere. Deseori este dificil pentru noi să primim. Dar Max ne ajută să înţelegem că, mai mult decât orice, Dumnezeu doreşte ca noi să primim, să venim însetaţi şi să bem profund din apa vie care este la dispoziţia fiecăruia dintre noi. – Din Cuvânt înainte, de Michael W. Smith

Ai sorbit vreodată dintr-o baltă? Ai băut din potopul vieţii? Există lucruri în apa aceea pe care n-ar fi trebuit să le bei niciodata. Pastile? Ele s-ar putea să înăbuşe durerea, dar nu pot vindeca o inimă. Banii? Bineînţeles că ei pot cumpăra lucrurile necesare pentru supravieţuirea trupului tău, dar nu pot asigura nevoile sufletului tău. Religia? S-ar putea să liniştească, dar nu poate satisface niciodată. Activitatea bisericii ar putea ascunde setea, dar numai Cristos o poate potoli. Nu tânjeşti să scoţi din ascunzătoare frica… anxietatea… vinovăţia? Poţi face asta. Toate sunt binevenite. Nu trebuie să fii bogat, religios sau plin de succes; este nevoie doar să urmezi instrucţiunile referitoare la ce anume – sau mai bine, pe cine anume – să bei. Pe El. De dragul celor care au nevoie de dragostea ta, hidratează-ţi sufletul! Tine seama de setea ta. Bea adânc şi frecvent. Şi din tine vor curge râuri de apă vie.

Pentru a cumpăra aceaastă carte vă rugăm să ne vizitaţi pe: site-ul Librăriei Un Cuvânt Pentru Tine sau la standul de cărţi din cadrul Bisericii Raul Vietii între orele (miercuri 17,30-21,00 şi duminica 9,30-13,00 şi 17,30-21,00).

Domnul să vă binecuvânteze!

Comments are closed

Latest Comments