Sărbătorea Corturilor

În Israel sunt așteptați mai mult de 6.000 de pelerini creştini din peste 100 de naţiuni, pentru a celebra r, care începe joi seara, la Ierusalim.

Sărbătoarea Corturilor numită și Sucot,  este o sărbătoare biblică, una dintre cele mai importante sărbători evreieşti , care ține o săptămână, anul acesta fiind cel mai mare eveniment turistic care aduce un buget de  la 15 milioane la 18 milioane de  dolari în economia locală.

După strângerea roadelor, între zilele de 15 şi 22 ale lunii a şaptea, (luna Tişri, septembrie – octombrie în echivalent modern), întreg poporul Israel comemora poate „cea mai mare şi cea mai sfântă dintre sărbătorile evreieşti”, potrivit istoricului Josephus. În Leviticul 23 găsim detalii despre această sărbătoare, a treia şi ultima sărbătoare anuală care aduna toată partea bărbătească a poporului la Ierusalim (Ex. 23.17). În această săptămână, întregul popor trebuie să locuiască în corturi construite pe acoperişul caselor sau în pieţele publice, ca amintire a călătoriilor poporului în pustie, şi a anilor în care au locuit în corturi (Lev. 23.42-43).

Înainte de distrugerea Templului, în timpul acestei sărbători, toţi bărbaţii, femeile şi copiii care veneau în pelerinaj la Ierusalim, pe lângă jertfele pe care le aduceau înaintea lui Dumnezeu (Num. 29.12-39), se adunau în curtea Templului pentru a asculta citirea unor porţiuni din Tora de către Împărat. Moise porunceşte ca acest lucru să aibă loc o dată la şapte ani, după anul sabatic, dar obiceiul a fost întrerupt odată cu distrugerea Templului.

O serie de demnitari israelieni se vor adresa mulțimii, inclusiv vice-ministrul de externe, Daniel Ayalon, ministrul adjunct, Gila Gamliel, MK Rotem David, primarul Ierusalimului , Nir Barkat. Prim-ministrul, Benjamin Netanyahu şi Ministrul Turismului, Stas Misezhnikov, vor transmite felicitări video.

Printre pelerinii din acest an sunt și delegaţi din Australia, Brazilia, China, Republica Cehă, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Hong Kong, Norvegia, Rusia, Africa de Sud, Thailanda SUA şi Romania.

Autor: Vio Pop

Domnul sa binecuvanteze aceasta sarbatoare prin prezenta Lui, Amin

Tags:

Comments are closed

Latest Comments