Proclamaţiile credinţei / Sănătate şi vindecare! – Pastor Chris Oyakhilome

Acest material poate fi gasit si in format PDF accesand acest link.

PROCLAMATIA 1

Evrei 4:12. Caci Cuvântul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decât orice sabie cu doua taisuri: patrunde pâna acolo ca desparte sufletul si duhul, încheieturile si maduva, judeca simtirile si gândurile inimii.

Declar ca în mine Cuvântul lui Dumnezeu este viu si lucrator. El opereaza în orice fibra a fiintei mele si în fiecare os al trupului meu. Primind Cuvântul lui Dumnezeu în mine, acesta patrunde în duhul meu, în sufletul si în trupul meu; ajunge în toate celulele trupului meu si pâna în maduva oaselor mele, curatindu-ma dinauntru în afara si înviorându-ma. Legea Duhului de viata în Isus Cristos actioneaza în mine! Viata vesnica îmi inunda fiinta si ma energizeaza. Nu ma pot îmbolnavi, pentru ca viata vesnica este în sângele meu! Mai mare este Cel care este în mine, decât cel care este în lume!
Sunt un biruitor! Merg din victorie în victorie! Pot face totul prin Cristos care ma întareste! Acelasi Duh care L-a înviat pe Cristos din morti locuieste în mine; El ma vitalizeaza dinauntru în afara.

Declar ca viata din trupul meu nu sta în sângele meu, ci în Duhul lui Dumnezeu care locuieste în mine! Nu pot fi infectat în sângele meu, pentru ca Duhul lui Dumnezeu este sursa vietii trupului meu. Sunt mai mult decât biruitor în viata aceasta si domnesc asupra bolii, asupra demonilor si asupra fortelor întunericului! Sunt binecuvântat! Umblu în binecuvântare! Umblu în Cuvântul lui Dumnezeu; de aceea Cuvântul produce în viata mea rezultatele pe care le promite. Îti multumesc, Doamne Isuse! Stiu cine sunt. Aleluia!

PROCLAMATIA 2

1 Petru 2:24. El a purtat pacatele noastre în trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati.

Nu încerc sa fiu vindecat; eu am fost vindecat cu mai mult de 2000 de ani în urma, atunci când Isus a platit pretul pentru vindecarea mea. El a luat pedeapsa pentru boala mea si eu azi sunt hotarât sa umblu în sanatate divina. Prin urmare, refuz sa primesc boala, durerea, saracia, lipsa, nevoile si moartea. Nu doresc sa zadarnicesc harul lui Dumnezeu lasând ca boala sau infirmitatea sa domneasca în trupul meu. Viata lui Dumnezeu actioneaza în tot ce ma priveste pe mine. Aceasta viata lucreaza în trupul meu, în familia mea, la locul meu de munca, în Numele Domnului Isus! Toti cei ce sunt legati de mine sunt paziti si sustinuti de aceasta viata! Moartea este învinsa în tot ceea ce ma înconjoara.

Eu merg în lumina, dupa cum Dumnezeu este în lumina si credinta mea produce rezultate zilnic. Partasia mea cu Isus Cristos este eficienta în fiecare zi si eu nu pot fi învins, pentru ca Cel care este mai mare locuieste în mine.

Cuvântul lui Dumnezeu lucreaza în mine; în trupul meu, în mintea mea si în duhul meu. Legea Duhului de Viata opereaza în mine; de aceea orice lucru care are legatura cu mine primeste viata! Nu este moarte în nici un domeniu din viata mea sau din trupul meu; prin Cuvântul lui Dumnezeu, eu traiesc viata buna pe care El a planuit-o dinainte pentru mine; o viata de sanatate divina si de biruinta. Astazi declar ca viata mea este cu totul predata suveranitatii Cuvântului lui Dumnezeu. În Numele Domnului Isus. Amin.

PROCLAMATIA 3

2 Corinteni 4:13 „… eu cred si de aceea vorbesc …”

Declar prin credinta ca sunt biruitor în viata. Refuz sa fiu dominat de fortele întunericului sau de fortele lumii, ba mai mult, eu domin mediul meu înconjurator si domnesc ca rege. Eu domnesc peste boala, peste demoni si peste moarte! Sunt mai mult decât biruitor prin Isus Cristos! Viata lui Dumnezeu este în mine, de aceea nu mi-e teama de nimic! Succesul, sanatatea, prosperitatea si viata lunga îmi sunt asigurate. În Numele lui Isus. Amin

Declar, în Numele lui Isus, ca sunt întregit si împlinit în Cristos! Nimic nu lipseste în trupul meu, în sufletul meu si în duhul meu! Tot ceea ce trebuie sa fie în corpul meu este la locul lui si nimic nu trebuie adaugat sau scos! Toate organele mele functioneaza normal: plamânii mei respira normal, ochii mei vad normal, în Numele Domnului Isus! Rinichii mei functioneaza absolut normal. Muschii si tesuturile corpului meu sunt în perfecta stare! Trupul meu raspunde la Cuvântul lui Dumnezeu si nu la boala! Aleluia! Pecetea lui Dumnezeu este peste mine pentru ca sunt creatia Lui!

Dumnezeu însusi m-a întocmit cu migala, m-a pregatit mai dinainte pentru fapte bune si pentru o viata buna. Dumnezeu m-a creat în chip minunat si ma desavârseste zilnic. Sanatatea mea este desavârsita în Numele lui Isus! Totul în mine este desavârsit în Numele lui Isus! Stiu cine sunt în El! Sunt nascut din Dumnezeul cel Atotputernic. Refuz boala, saracia si viata mediocra, pentru ca am fost nascut sa fiu cap si nu coada. Duhul lui Dumnezeu lucreaza în mine si El este viata trupului meu! Sunt special si important pentru Dumnezeu, sunt cununa creatiei Sale si El Se îngrijeste de mine. Îti
multumesc, Doamne Isuse!

PROCLAMATIA 4

Romani 4:17: dupa cum este scris: „Te-am rânduit sa fii tatal multor neamuri.” El, adica, este tatal nostru înaintea lui Dumnezeu, în care a crezut, care învie mortii, si care cheama lucrurile care nu sunt, ca si cum ar fi.

Declar ca, asemenea Tatalui meu Ceresc, si eu chem lucrurile care nu sunt ca si cum ar fi si, prin cuvântul credintei pe care-l rostesc, produc schimbari în orice situatie negativa împrejurul meu, aduc raspunsuri la întrebari si solutii la probleme. Nu vorbesc în conformitate cu ceea ce vad ochii mei acum, ci chem în fiinta lucrurile pe care vreau sa le vad. Nu sunt clatinat de simptomele si de semnele aduse de cel rau. Rostesc si chem sanatate deplina în trupul meu si prosperitate pentru viata mea, în Numele Domnului Isus! Sunt plin de credinta lui Dumnezeu. Am duhul credintei si rostesc aceleasi lucruri pe care le rosteste Dumnezeu. Prin credinta mea în Dumnezeu si în Cuvântul Lui, pe care o demonstrez zilnic, îmi mentin victoria în Isus Cristos. Oriunde as fi pe acest pamânt, eu traiesc în victorie! Încercarile îngaduite de Dumnezeu în viata mea sunt ca pâinea pentru mine (Numeri 14:9) si sunt trepte de promovare pentru mine! Credinta mea produce rezultate, în Numele Domnului Isus!

Eu proclam cu putere Cuvântul lui Dumnezeu cu gura mea si toate obstacolele din calea mea vor cadea la pamânt! Orice limitare care sta înaintea mea este ca un zid fara fundatie usor de darâmat. Prin ungerea Duhului lui Dumnezeu, eu înaintez continuu si nu pot fi oprit si nici clatinat. Nu iau seama la minciunile celui rau, pentru ca eu sunt un copil al credintei si Îi apartin Dumnezeului credintei, prin urmare, traiesc si înving zi de zi prin credinta mea în Cuvântul lui Dumnezeu care niciodata nu da gres. Eu stiu cine sunt! Cuvântul lui Dumnezeu este siguranta mea! Sunt mai mult decât biruitor prin Isus Cristos! Amin!

PROCLAMATIA 5

1 Ioan 5:11-12. Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vecinica, si aceasta viata este
în Fiul Sau. Cine Îl are pe Fiul, are viata; cine nu-L are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viata.

Eu L-am primit pe Fiul lui Dumnezeu, sunt nascut din nou si declar ca am viata lui Dumnezeu în mine. În Duhul meu am primit viata vesnica, care este însasi viata lui Dumnezeu. Aceasta viata lucreaza în duhul meu, în sufletul si în trupul meu. Aceasta viata vesnica patrunde în fiecare celula a sângelui meu, conferindu-mi imunitate la orice infectie si la orice fel de boala. Viata vesnica îmi umple fiecare fibra a fiintei mele si fiecare os al trupului meu. Acest fel de viata pe care o am ma face mai mult decât un om obisnuit! Durerile, frustrarile si slabiciunile prin care trec oamenii obisnuiti nu sunt pentru mine, tocmai datorita acestei vieti vesnice care este în mine. Eu m-am nascut sa fiu parte din solutia la problemele din jur, nu sa fiu o victima a lor. Refuz sa fiu victima vreunei situatii sau influente negative. Eu domnesc ca un rege asupra fortelor si uneltelor întunericului. Eu m-am nascut sa fiu o parte din raspunsul la milioane de strigate si de dureri din lume si sa raspândesc viata vesnica în jurul meu.

Sunt indestructibil, datorita vietii vesnice care este în mine. Nici o arma, oricare ar fi ea, nu va putea prospera în fata mea – Isaia 54:17. Nici o boala sau infirmitate nu se va lipi de trupul meu. Sunt mai mult decât biruitor si domin orice forte ale întunericului! Pentru ca am primit viata si natura lui Dumnezeu în mine, sunt superior celui rau si fortelor lui. Sunt un biruitor în aceasta viata! Succesul e al meu! Sanatatea divina este a mea! Biruinta este a mea, în Numele Domnului Isus! Stiu cine sunt. Sunt un copil al lui Dumnezeu, mostenitor al lui Dumnezeu si împreuna mostenitor cu Cristos. Îti multumesc, Doamne Isuse!

PROCLAMATIA 6

Romani 5:17 Daca deci, prin greseala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc, în toata plinatatea, harul si darul neprihanirii, vor domni în viata prin acel unul singur, care este Isus Cristos!

Eu am abundenta de har si am primit neprihanirea lui Dumnezeu, de aceea domnesc în aceasta viata. Traiesc zi de zi ca un campion; Dumnezeu nu poate da gres, de aceea nici eu nu pot esua! Viata pe care o traiesc nu este a mea, ci a Lui! Datorita vietii vesnice din mine, nimic din aceasta lume nu ma poate subjuga. Biblia spune: „Voi, copilasilor, sunteti din Dumnezeu; si i-ati biruit, pentru ca Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume” – 1 Ioan 4:4. Si mai spune „… pentru ca oricine este nascut din Dumnezeu biruieste lumea” – 1 Ioan 5:4. Eu sunt nascut din Dumnezeu si eu biruiesc lumea. Cel ce este mai Mare decât toti locuieste în mine, în orice fibra a fiintei mele si în orice celula a corpului meu. El este capul meu! El îmi conduce picioarele! El este totul în mine!

Romani 8:11 spune „Si daca Duhul Celui ce L-a înviat pe Isus dintre cei morti locuieste în voi, Cel ce L-a înviat pe Cristos Isus din morti, va învia si trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Sau,

care locuieste în voi…” Glorie Lui! Acelasi Duh locuieste în mine. Am în mine o vitalitate divina. Nu pot fi infectat în trupul meu de vreo boala, deoarece eu nu mai traiesc datorita sângelui care curge prin mine. Eu traiesc prin Duhul! Mai mare este Cel ce este în mine, decât cel care este în lume! (1 Ioan 4:4). Sunt mai mult decât biruitor, sunt deasupra bolii, deasupra saraciei, a mortii, a demonilor întunericului si a celui rau. Sunt nascut din nou! Cristos locuieste în mine! Îti multumesc, Tata Ceresc! Stiu cine sunt. Eu Îti apartin Tie; sunt nascut din Tine! Nu pot fi învins! Sunt un biruitor în aceasta viata, în Numele puternic al Domnului Isus! Îti multumesc, Doamne Isuse!

PROCLAMATIA 7

2 Corinteni 5:17 … Caci, daca este cineva în Cristos, este o faptura (sau: zidire) noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi.

Eu cred Cuvântul lui Dumnezeu si ma aliniez la ceea ce spune el despre viata mea, prin urmare declar ca sunt o noua creatie, superioara oricaror fiinte ale întunericului. Eu sunt un descendent al divinitatii. Nu sunt cel care am fost înainte, ci sunt un rod al Învierii Lui! Eu am înviat împreuna cu El si acum traiesc viata învierii Lui! Viata pe care o traiesc nu este o prelungire a celei vechi ci eu sunt o creatie cu totul noua! Sunt nascut pentrusanatate, succes, fericire, prosperitate si pentru gloria lui Dumnezeu. Sunt nascut pentru Dumnezeu si originea mea este în El. Mai mare este Cel ce este în mine decât cel ce este în lume. Marturisesc ceea ce spune Cuvântul: „Am fost rastignit împreuna cu Cristos si traiesc, dar nu mai traiesc eu ci Cristos traieste în mine. Si viata, pe care o traiesc acum în trup, o traiesc în credinta în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine însusi pentru mine.” – Galateni 2:20.

Declar ca Cristos traieste în mine! Unsul lui Dumnezeu si ungerea Lui locuiesc în mine! Cum s-ar putea sa dau gres? Este imposibil! Eu traiesc prin credinta lui Isus! El a vazut ceea ce pot fi si Si-a dat viata pentru mine, de aceea vreau sa fiu acel om care a crezut El ca voi fi. Nu voi fi nici cersetor, nici victima în aceasta viata, ci voi trai pentru gloria Numelui lui Isus. Asa stau lucrurile în viata mea, în Numele puternic al lui Isus. Amin.

PROCLAMATIA 8

1 Ioan 5:4 … pentru ca oricine este nascut din Dumnezeu a biruit lumea; si ceea ce câstiga biruinta asupra lumii, este credinta noastra.

Sunt nascut din Dumnezeu, provin de la Dumnezeu, originea mea este în Dumnezeu si de aceea sunt un biruitor asupra lumii! El mi-a dat stapânire asupra oricaror elemente si principii ale lumii si sistemelor lumesti. Viata pe care o am în mine este viata din Dumnezeu (zoe), acea viata indestructibila si nepieritoare din El, care nu cunoaste înfrângere, esec sau distrugere. Datorita acestei vieti, domnesc ca un rege în aceasta lume. Cuvântul Lui spune ca eu sunt un campion în aceasta lume si asa este!

Biblia declara în Romani 7:17 „cei ce primesc, în toata plinatatea, harul si darul neprihanirii, vor domni în viata prin acel unul singur, care este Isus Cristos!” Eu am primit harul lui Dumnezeu din belsug, precum si neprihanirea Lui, de aceea eu domnesc în aceasta viata! Îmi exercit autoritatea de rege câstigata prin Cristos asupra demonilor întunericului, asupra bolii si asupra mortii. Refuz sa fiu oprimat si subjugat de fortele întunericului, pentru ca eu domnesc peste ele. Eu sunt un rod al învierii Domnului Isus Cristos; nu sunt un produs al mortii Lui pe cruce, ci al învierii Lui, pentru ca am fost nascut din nou cu viata învierii în mine! Aceeasi viata pe care o traieste Isus azi o am eu pentru ca Biblia spune in 1 Ioan 4:17 „Cum este El, asa suntem si noi în lumea aceasta!” Aleluia! Eu sunt ca El, glorificat si frumos cum este El!

Stiu cine sunt! Mi-am gasit radacinile! Cum domneste El, asa domnesc eu! Sanatatea este a mea! Vitalitatea divina este a mea! Nu pot fi bolnav, pentru ca sunt ca El, iar El nu Se îmbolnaveste! Sufletul meu prospera, în Numele Domnului Isus Cristos! Amin.

PROCLAMATIA 9

Romani 8:11. Si daca Duhul Celui ce L-a înviat pe Isus dintre cei morti locuieste în voi, Cel ce L-a înviat pe Cristos Isus din morti, va învia (va vitaliza) si trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Sau, care locuieste în voi.

Viata în trupul meu nu mai este data de sângele meu, ci de Duhul lui Dumnezeu din mine. Acelasi Duh care L-a înviat pe Isus din morti locuieste în mine. Aleluia! El este si în capul meu si în mâinile mele si în picioarele mele! El este peste tot în trupul meu! Este imposibil ca sângele meu sa fie infectat, pentru ca acelasi Duh produce vitalizare divina în trupul meu! Din cap pâna în picioare, Duhul Sfânt vitalizeaza trupul meu muritor! Trupul meu este templul Duhului Sfânt. De aceea, nici boala si nici infirmitatea nu pot ramâne în corpul meu, pentru ca nu pot împarti acelasi sediu cu Duhul Sfânt. Prezenta acestui Duh în mine face ca fiecare germen de boala care încearca sa patrunda în corpul meu sa moara si sa fie eliminat!

În mine actioneaza o forta care distruge boala. Indiferent cum ar încerca boala sa intre în mine, Duhul Sfânt îi mistuie orice urma! Nici o infectie nu poate sta în mine. Nici o tumoare nu poate creste

în trupul meu! Sunt conectat în mod divin la o sursa inepuizabila de sanatate si de succes! Traiesc fiecare zi din viata mea în sanatate, înviorat de puterea Duhului Sfânt care lucreaza în mine. Traiesc si umblu în autoritate, zi de zi din viata mea! Domnesc ca un rege peste orice duh rau si peste orice boala! Nimic nu ma poate doborî, pentru ca sunt mai mult decât biruitor! Mai mare este Cel ce este în mine decât cel ce este în lume! Stiu cine sunt! Îti multumesc, Doamne Isuse! Amin.

PROCLAMATIA 10

Efeseni 2:10 … Caci noi suntem lucrarea Lui, si am fost ziditi (recreati) în Cristos Isus pentru faptele bune, pe cari le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte, ca sa umblam în ele.

Declar si eu ca sunt lucrarea mâinilor (capodopera) lui Dumnezeu în Isus Cristos, recreat pentru fapte bune. Viata mea a fost planuita si înzestrata de Dumnezeu pentru bine, nu pentru rau. Am fost creat (nascut) din nou pentru sanatate divina, prosperitate si biruinta. Umblu zilnic pe calea pregatita de El pentru mine. Nu ma abat de la acest drum, ci privesc neîncetat la Isus, Capetenia si Desavârsirea credintei mele. Am primit viata vesnica în duhul meu si aceasta viata îmi anima duhul, mintea si trupul.

Dumnezeu m-a sigilat si m-a confirmat drept un învingator al acestei lumi, de aceea domnesc peste tot ce înseamna lumea si sistemele ei. Domnesc peste demoni, peste infirmitate si peste moarte. Viata din mine respinge si distruge orice germen de infectie. Aleluia! Am fost nascut în Sion, cetatea Dumnezeului cel Viu, pe muntele sfinteniei Lui, locul despre care se spune „locuitorii lui nu vor spune, sunt bolnav” (Isaia 33:24). Slava Lui! Am fost nascut din nou cu viata lui Dumnezeu în mine. Privesc asupra lucrurilor din lumea aceasta de pe vârful muntelui! Am întotdeauna o pozitie avantajoasa. Nu pot fi dezavantajat vreodata în viata mea, întrucât locul meu este pe vârf de munte! Aleluia!

Mai mare este Cel care este în mine decât cel care este în lume. Sunt indestructibil si sunt imun la orice boala! Sunt un copil al Sionului, un cetatean al patriei lui Dumnezeu! Eu sunt beneficiarul mostenirii mele chiar din aceasta viata. Boala si lipsurile sunt de domeniul trecutului. Viata si pacea sunt ale mele! Îti multumesc, Doamne Isuse!

PROCLAMATIA 11

Declar, în Numele Domnului Isus, ca credinta mea lucreaza si produce rezultate. Cuvântul lui Dumnezeu opereaza cu putere în mine, îmi întareste credinta si realizeaza în mine ceea ce promite! Cuvântul lucreaza în duhul meu, în sufletul meu si în trupul meu! Privesc la Isus — Capetenia si Desavârsirea credintei mele! Refuz sa ma clatin, sa ma îndoiesc, sau sa privesc la lucrurile din jurul meu, pentru ca sunt zidit pe Stânca Veacurilor, care este Cristos! Sunt pe drumul pe care trebuie sa-l urmez!

Biblia spune în privinta mea, în Coloseni 3:4, ca Isus Cristos este viata mea! Aleluia! Aceasta înseamna ca trupul meu a primit o infuzie din însasi viata lui Cristos. De aceea refuz sa gazduiesc boala, neputinta, sau infirmitatea, pentru ca Isus Cristos este viata mea. Viata vesnica nu poate împarti aceeasi locuinta cu boala. Declar ca trupul meu raspunde la Cuvântul lui Dumnezeu si nu la boala! În sângele meu este o energie care distruge orice boala si orice germen de boala. Glorie lui Dumnezeu! Nu sunt o fiinta obisnuita! Arat ca oricare altul, dar viata din mine este diferita de a celorlalti. Sunt pus deoparte, sfintit si pazit de fortele corupte ale acestei lumi pentru gloria care este în Sion, cetatea lui Dumnezeu!

Îti multumesc, Doamne! Îti multumesc, pentru aceasta viata glorioasa la care m-ai chemat! O viata de pace, de stapânire si de victorie, 24 de ore pe zi! Îti multumesc pentru prezenta Ta în mine, Doamne! Voi trai pentru Tine ca un martor al întelepciunii si al puterii Tale. Îti multumesc, Doamne, pentru ca m-ai facut un campion al acestei vieti, mai mult decât biruitor, în numele Domnului Isus! Amin.

PROCLAMATIA 12

În numele lui Isus, vindecarea divina este a mea. Am în mine viata din Dumnezeu (zoe), viata divina în fiecare celula a sângelui meu, de aceea EU NU MA ÎMBOLNAVESC! Boala nu face parte din natura mea. Sunt ceea ce spune Dumnezeu ca sunt, am ceea ce spune El ca am si pot face ceea ce spune El ca pot face. Cuvântul Lui lucreaza în mine si produce în trupul meu ceea ce promite. Acelasi Duh care L-a înviat pe Isus dintre cei morti da viata trupului meu.

Stiu cine sunt. Nu sunt un bolnav care încearca sa fie vindecat. Nu, eu sunt cel vindecat care traieste în sanatate divina. Nici o boala nu se poate lipi de trupul meu. Cuvântul Lui a fost trimis pentru vindecarea si sanatatea mea în Cristos, Nume care înseamna Cel Uns cu Ungerea Lui. Traiesc în puterea lui Isus, care ma învioreaza din aceasta zi mai departe. Nu ma poate atinge nici o boala pentru ca viata lui Dumnezeu este în mine. Aleluia!

Sunt vlastar rasarit din Cuvântul lui Dumnezeu si moartea nu are putere asupra mea. Boala nu are putere asupra trupului meu. Eu sunt un copil al Cuvântului lui Dumnezeu. Cuvântul Lui este medicament pentru trupul meu, de aceea eu umblu în vindecare divina 24 de ore pe zi. Viata Lui

curge prin fiinta mea. Sunt un madular al trupului Lui, carne din carnea Lui si os din oasele Lui. Sunt viu în Cristos si viu pentru Dumnezeu. Viata mea este prospera în numele lui Isus. Amin.

PROCLAMATIA 13

Romani 8:28 …stim ca toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau.

Declar ca în viata mea toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele meu, pentru ca eu Îl iubesc pe Dumnezeu si am fost chemat dupa planul Lui. Orice situatie din viata mea este o trambulina pentru mine. În trupul meu toate lucrurile lucreaza spre binele meu, puterea si vindecarea sunt partea mea în
fiecare zi. Mediul meu înconjurator este plin de lucruri bune si respinge orice boala, saracie si moarte. Sunt totdeauna sus si niciodata jos, sunt cap si nu sunt coada. Pacatul, boala si moartea nu pot avea stapânire asupra mea, pentru ca am fost cumparat cu un pret — sângele pretios al Domnului Isus. Diavolul este înfrânt în viata mea, iar Numele lui Isus este glorificat în mine!

Mintea mea este plina cu gândurile lui Dumnezeu; refuz sa gândesc gânduri negative. Mintea mea este supusa Cuvântului lui Dumnezeu. Acest Cuvânt îmi da lucrurile pe care sa le gândesc si cuvintele pe care sa le vorbesc. Vorbesc din întelepciunea lui Dumnezeu în orice situatie cu care ma confrunt. Nu sunt afectat de influentele negative si corupte din aceasta lume, ci sunt condus de lumina adevarata a Cuvântului lui Dumnezeu. Mintea mea se reînnoieste zilnic prin Cuvântul Lui pe masura ce îmi îndrept inima sa mediteze la Adevarul Lui. Merg prin credinta si nu prin perceptia senzoriala. Eu progresez zi de zi, datorita credintei în Dumnezeu si în Cuvântul Lui. În Numele Domnului Isus. Amin.

PROCLAMATIA 14

Biblia spune în Proverbe 4:20-22. Fiule, ia aminte la cuvintele mele, pleaca-ti urechea la vorbele mele! Sa nu se departeze cuvintele acestea de ochii tai, pastreaza-le în fundul inimii tale! Caci ele sunt viata pentru cei ce le gasesc, si sanatate pentru tot trupul lor.”

Pun întotdeauna Cuvântul lui Dumnezeu înaintea mea; în inima mea, înaintea ochilor mei si în gura mea. Nu vreau sa-l las sa se departeze de mine, pentru ca este viata mea si medicamentul pentru trupul meu. Cuvântul lui Dumnezeu este reteta mea zilnica pentru vindecare divina. Actioneaza în mine ca medicament, purifica sistemul meu fizic si desavârseste sanatatea mea. Boala si infirmitatea nu au loc în trupul meu, pentru ca Isus a luat infirmitatile mele si le-a purtat pe cruce împreuna cu bolile mele. În ranile Lui am fost vindecat si voi ramâne vindecat! Zilnic când ma trezesc sunt plin de viata si de vigoare! Mintea mea este agera! Trupul meu este puternic! Este un izvor de viata care tâsneste dinauntrul meu! Viata lui Dumnezeu este în mine si întareste pasii mei în fiecare zi! Stiu cine sunt! Sunt plin de viata! Isus a spus: „Am venit ca oile sa aiba viata si sa o aiba din belsug” – Ioan 10:10. Am primit viata din belsug! Sanatatea este a mea. Taria este a mea, în Numele Domnului Isus. Refuz sa fiu slab si bolnav! Am primit viata din belsug! Sunt plin de toata plinatatea lui Dumnezeu!

Refuz sa gazduiesc mesagerii celui rau, pentru ca trupul meu este templul Duhului Sfânt. El Îsi are casa Lui în mine si lucreaza în mine. Traiesc zilnic plin de energie si de vitalitate, în Numele lui Isus. Amin.

PROCLAMATIA 15

1 Ioan 4:4 …Voi, copilasilor, sunteti din Dumnezeu; si i-ati biruit, pentru ca Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume.

Marturisesc ca am biruit lumea, pacatul si pe cel rau, pentru ca sunt nascut din Dumnezeu. Viata Lui este în mine si aceasta ma face invincibil si mai mult decât un simplu om. În privinta mea, Biblia spune în Psalmul 82:6 …Eu am zis: „Sunteti dumnezei, toti sunteti fii ai Celui Prea Înalt.” Glorie lui
Dumnezeu! El ma numeste dumnezeu! Când m-a creat, Dumnezeu m-a facut dupa chipul si asemanarea Lui. Când m-a nascut din nou, m-a facut partas naturii Lui divine. Eu nu mai traiesc o viata umana obisnuita, pentru ca sunt nascut din nou si de aceea boala si moartea de orice fel nu pot avea loc în mine, întrucât sunt un produs al Cuvântului lui Dumnezeu!

Traiesc în lumea aceasta, dar eu provin de sus. Sunt un cetatean al Sionului, cetatea lui Dumnezeu, locul unde boala este ceva strain. Eu nu ma îmbolnavesc tot asa cum gainile nu latra si câinii nu zboara. Nu se mai pune problema daca ma pot îmbolnavi sau nu; EU NU MA ÎMBOLNAVESC, pentru ca dumnezeii nu se îmbolnavesc! Aleluia! Eu nu sunt ceva obisnuit. Stiu cine sunt! Sunt supranatural! Îti multumesc, Doamne Isuse!

PROCLAMATIA 16

1 Ioan 5:4 … pentru ca oricine este nascut din Dumnezeu, biruieste lumea; si ceea ce câstiga biruinta asupra lumii, este credinta noastra.

Sunt nascut din Dumnezeu si aceasta înseamna ca eu am radacinile si originea în Dumnezeu. Eu sunt creat de El si nu apartin acestei lumi, pentru ca sunt nascut din Cuvântul lui Dumnezeu si din Duhul Sfânt.

Viata lui Dumnezeu este în mine din cap pâna-n picioare. Pentru mine este ceva natural sa traiesc o viata supranaturala în Cristos. De aceea boala, esecul, înfrângerea si moartea îmi sunt straine, pentru ca eu nu operez ca un om obisnuit. Eu functionez dintr-un tarâm spiritual unde orice este posibil! Ma uit la lumea în care traiesc de pe vârful muntelui. Vad totul asa cum vede Dumnezeu. Privesc totul cu ochii credintei. Vad problemele prin care trec toti oamenii, însa eu am biruit lumea! Eu sunt un sfânt al lui Dumnezeu, consacrat, separat de boala, esec si moarte, pus deoparte pentru Dumnezeu si pentru o viata divina. Traiesc în lume, dar nu sunt din aceasta lume si nu sunt supus ei. Atmosfera din jurul meu o port cu mine pretutindeni. Este o atmosfera de sanatate divina, de pace si de prosperitate. Prezenta lui Dumnezeu se distinge în mine si ma separa de problemele lumii. Glorie lui Dumnezeu! Stiu cine sunt! Mi-am gasit locul. Am descoperit viata glorioasa pe care mi-a dat-o Isus; o viata plina de biruinta deplina, douazeci si patru de ore pe zi, sapte zile pe saptamâna, trei sute saizeci si cinci de zile pe an si chiar trei sute saizeci si sase de zile în anul bisect. Peste tot sunt însotit de succes si de sanatate în drumul vietii mele! Îti multumesc, Doamne Isuse!

PROCLAMATIA 17

Proverbe 4:18 … Dar cararea celor neprihaniti este ca lumina stralucitoare, a carei stralucire merge mereu crescând pâna la miezul zilei.

În Numele lui Isus, declar ca fiecare zi a vietii mele este mai buna decât ziua care a trecut. Pasesc înainte si fac progrese în viata mea, iar credinta mea da rezultate. Cunosc numai progres continuu. Ziua de mâine va fi mai buna decât ziua de azi, în Numele Domnului Isus. Declar ca sunt mai sanatos si mai puternic pe zi ce trece! Tineretea mea se înnoieste ca a vulturului si merg din putere în putere! Romani 8:2 spune … legea Duhului de viata în Cristos Isus, m-a izbavit de Legea pacatului si a mortii. Aleluia! O altfel de viata lucreaza în mine! Legea Duhului de Viata în Cristos Isus actioneaza în mine: în sângele meu, în muschii mei, în oasele si în pielea mea, din cap pâna în picioare. Aceasta lege produce viata în tot ceea ce ma priveste, astfel încât nu exista stagnare în viata mea, în trupul meu, în mintea mea sau în duhul meu. Cei din lume pot fi supusi diferitelor feluri de boli sau suferinte, dar cazul meu este special! Arat ca oricare altul din aceasta lume, însa în mine opereaza un alt principiu de viata! Aleluia!

Am fost nascut de legea Duhului de Viata, liber de orice boala. În mine nu exista nici un fel de asociere cu vreo boala! Glorie Lui! Stiu cine sunt! Numai Cuvântul bun al lui Dumnezeu se împlineste în mine, pentru ca eu ascult de El! Amin.

PROCLAMATIA 18

Sunt nascut din nou dintr-o samânta care nu poate putrezi prin Cuvântul lui Dumnezeu care traieste si lucreaza în mine – 1 Petru 1:23. Sunt nascut din Cuvântul Lui si traiesc viata din Cuvânt, prin puterea Duhului Sfânt. Sunt vindecat de Domnul. Fiecare parte a trupului meu functioneaza perfect.

Îi apartin lui Cristos de aceea sunt si mostenitor împreuna cu El, conform promisiunii Lui. Binecuvântarile lui Avraam sunt ale mele, sunt binecuvântat în cetate si la câmp, sunt binecuvântat la plecare si la venire si nimic nu ma poate vatama. Vindecarea divina este partea mea! În timp ce ramân credincios Cuvântului lui Dumnezeu si îmi exersez credinta în El, meditând, proclamând si împlinind ceea ce îmi spune, Cuvântul produce în viata mea ceea ce promite.

Viata abundenta curge prin mine pentru ca L-am primit pe Isus Cristos. Am dreptul la prosperitate si sanatate pentru ca asa spune Cuvântul – 3 Ioan 1:2. Sunt tare în Domnul; sunt vindecat, robust si încurajat. Sunt eliberat de orice slabiciune si boala, pentru ca Biblia spune ca Isus a purtat infirmitatile si bolile mele. În trupul meu muritor este viata, datorita Duhului de viata care locuieste în mine si care l-a înviat si pe Cristos din morti. Cel ce locuieste în mine ma învioreaza si îmi da întotdeauna energie divina! Sunt vindecat, încurajat, puternic si de neclintit, datorita aceleiasi vieti din mine. Eu am viata, natura si caracterul lui Dumnezeu în mine. Sunt mai mult decât biruitor. Mai mare este Cel care locuieste în mine decât cel care este în lume. Glorie lui Dumnezeu! Îti multumesc, Doamne Isuse! Aleluia!

PROCLAMATIA 19

Eu ramân în Cuvânt si Cuvântul ramâne în mine, de aceea gândurile, vointa, planurile si dorintele mele corespund voii lui Dumnezeu. Declar ca sunt sanatos si întreg. Functionez în vindecare divina. Boala, lipsurile sau moartea nu au loc în viata mea. Cuvântul lui Dumnezeu opereaza în toate oasele,
celulele si fibrele trupului meu. Viata vesnica este în mine. Rostesc tarie pentru trupul meu. Sunt întarit cu putere glorioasa prin Duhul lui Dumnezeu, în omul dinauntru. Totul în trupul meu lucreaza normal. Sistemul meu nervos raspunde la Cuvântul lui Dumnezeu. Oasele mele raspund la Cuvântul lui Dumnezeu. Madularele mele sunt întregite în El. Îti multumesc, Tata, pentru viata noua pe care o am în Cristos. Am trecut de la moarte la viata, de la pacat la neprihanire, de la boala la sanatate. Nevoile mele sunt împlinite din belsug în Isus Cristos. Am o viata minunata în El. Lucrarile mâinilor mele sunt binecuvântate. Harul si îndurarea Lui ma înconjoara, pentru ca Dumnezeu m-a adus într-un loc de belsug, prosperitate, pace, bucurie si sanatate prin Cuvântul si Duhul Lui. Sunt hotarât sa umblu în acest adevar zi de zi în viata mea. Îti multumesc, Isuse! Aleluia!

Viata lui Dumnezeu din mine dizolva orice umflaturi, noduli si tumori, iar puterea si sanatatea mea sunt restaurate. Umflaturile, nodulii si tumorile nu au nici un drept în trupul meu. Apartin trecutului, pentru ca eu am fost eliberat de puterea întunericului. Fiecare organ si tesut din trupul meu functioneaza la parametrii la care a fost creat. Interzic orice disfunctie în trupul meu, în Numele Domnului Isus. Tumorile nu pot exista în mine. Tata, Cuvântul Tau a devenit o parte din mine. El curge prin sângele meu, în orice celula din trupul meu, restaurând si transformând trupul meu. Cuvântul Tau este viata trupului meu; Tu ai trimis Cuvântul Tau si m-ai vindecat si de aceea eu sunt vindecat. Sunt întregit din cap pâna în picioare. Aleluia!

PROCLAMATIA 20

Sunt partas al naturii divine. Partasia divina zilnica este vitala pentru mine. În mintea, duhul si trupul meu se manifesta natura divina a lui Dumnezeu. Aceasta natura divina produce sanatate în trupul meu si odihna în sufletul meu. Aceasta ma face sa traiesc deasupra principiilor si influentelor decazute ale lumii acesteia. Fiind vital conectat la natura lui Dumnezeu, nu exista stagnare si nici stricaciune în viata mea; mintea mea este împrospatata în fiecare zi cu gândurile lui Dumnezeu, trupul meu este vitalizat zilnic si am o viata plina de sanatate.

În Numele Domnului Isus, declar ca natura divina a Lui este activa în mine si eu o raspândesc în lumea dimprejurul meu. Desi traiesc în aceasta lume fizica, eu nu mai fac parte din ea si refuz sa ma complac la un nivel mediocru de viata. Înconjurat de boala, eu ramân sanatos, întreg si neatins. În
mijlocul saraciei, eu ramân prosper. Când oamenii spun ca totul merge în jos, pentru mine toate merg în sus. Indiferent de câte boli se descopera sau apar zilnic, pe mine nu ma vor putea afecta, pentru ca eu sunt partas al naturii divine a lui Dumnezeu! Numele lui Isus este protectia mea; este Numele mai presus de orice Nume! Acest Nume este mai presus de S.I.D.A., de cancer sau de orice fel de anemie falciforma. Aleluia! Refuz sa fiu o victima a bolii sau a neputintei! Stiu cine sunt!

Nu sunt din lumea aceasta; sunt nascut de sus, sunt un copil al Dumnezeului Cel Prea Înalt, nascut din Cuvântul lui Dumnezeu! Nu sunt un om obisnuit! În Numele Domnului Isus! Amin.

PROCLAMATIA 21

Biblia spune în 1 Petru 1:23 ca eu am fost nascut din nou nu dintr-o samânta care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu si care ramâne în veac.

Samânta este principiul datator de viata prin care organismele se înmultesc. Eu am fost nascut din Samânta lui Dumnezeu, care este principiul datator de viata dumnezeiesc.

Esenta vietii lui Dumnezeu si natura Lui sunt în mine! Slava Domnului! Samânta Lui ramâne în mine si acesta este motivul pentru care refuz sa accept boala sau neputinta în trupul meu. Sunt nascut din nou dintr-o samânta care nu poate putrezi! Am viata vesnica! Aleluia! Îti multumesc,
Doamne Isuse! Stiu cine sunt! Sunt nascut din esenta dumnezeiasca, din divinitate! Sunt plin de natura lui Dumnezeu. Dumnezeu nu Se îmbolnaveste. Sunt nascut din Samânta Lui! Refuz sa fiu bolnav. Refuz sa gazduiesc vreo tumoare în trupul meu! Nu permit nici unui fel de virusi sa patrunda în sângele meu! Acestia mor în contact cu trupul meu, în Numele Domnului Isus, pentru ca viata lui Dumnezeu este în mine! Îti multumesc, Doamne Isuse!

Declar ca sanatatea este a mea, în Numele lui Isus! Am în mine ADN-ul lui Dumnezeu care curge prin sângele meu. Materialul genetic al lui Dumnezeu este în mine. Caracterul Lui, viata Lui, principiile Lui de comportare, puterea Lui, toate acestea sunt în mine! Glorie Lui! Cum ar putea boala sa existe în mine? Unde? Cum sa aiba ea loc într-un vas unde locuieste Dumnezeu? Imposibil! Sanatatea este a mea! Biruinta este a mea, în Numele lui Isus! Stiu cine sunt! Sunt exact la fel ca Tatal meu Ceresc. Voi trai vesnic, pentru ca sunt nascut din Samânta Lui nepieritoare – Cuvântul Lui care ramâne în veac. Sunt mai mult decât un om obisnuit! Îti multumesc, Doamne! Stiu cine sunt. Aleluia.

PROCLAMATIA 22

Am fost rastignit împreuna cu Cristos, si traiesc… dar nu mai traiesc eu, ci Cristos traieste în mine. Si viata, pe care o traiesc acum în trup, o traiesc în credinta în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine însusi pentru mine. (Galateni 2:20)

Viata pe care o traiesc acum nu este continuarea vietii care a fost crucificata cu Cristos; eu am înviat cu El din mormânt cu o viata noua în mine! Sunt mort fata de pacat si aceasta înseamna ca sunt mort si fata de efectele pacatului, în care se include si boala. Declar ca, fiind mort fata de pacat si fata de efectele lui, trupul meu nu raspunde la boala! Trupul meu raspunde la Cuvântul lui Dumnezeu, în Numele lui Isus.

Boala nu poate avea succes în trupul meu, deoarece viata noua, a învierii, care este în mine respinge boala! Cuvântul spune în 1 Ioan 4:17 ca asa cum este Isus în cer acum, tot asa sunt eu aici pe pamânt. Nu voi fi ca El în curând, ci sunt ca El chiar acum! Asa cum El este glorificat, tot asa si eu sunt glorificat! El nu se poate îmbolnavi si tot asa, nici eu nu tolerez boala în jurul meu. Eu creez prin cuvintele mele un câmp de forta si un mediu ambiant de sanatate în jurul meu si al casei mele. Nici o plaga nu se va apropia de casa mea în Numele lui Isus. Eu traiesc în sanatate zi de zi; trupul meu este templul Duhului Sfânt, este cartierul Lui general. Eu am devenit centrul activitatilor îngeresti! Boala nu are loc împrejurul meu. În fiecare zi, saptamâna, luna si an, în viata mea este sanatate si biruinta, în Numele Domnului Isus! Amin.

PROCLAMATIA 23

Biblia spune în Ioan 15:5 „Eu sunt vita, voi sunteti mladitele.” Aceasta înseamna ca aceeasi viata care curge în vita, curge si prin mladite; aceeasi viata care curge prin Isus, curge si prin mine! Viata din vita nu este diferita de cea din mladite. Aleluia! Calitatea vietii pe care o are Isus este aceeasi calitate de viata care curge prin mine! Sunt exact ca si El. Refuz o viata mediocra, în Numele lui Isus!

Refuz sa fiu bolnav si abatut, în Numele lui Isus! Sunt plin de vitalitate divina. Sunt plin de energie divina. Viata Lui curge prin sângele meu si îmi vitalizeaza toate organele si tesuturile din corp. Sunt imunizat în mod divin fata de orice boli si neputinte. Nici S.I.D.A si nici o alta boala nu pot sa-si gaseasca adapost în trupul meu. Bacteriile si virusii nu se pot multiplica în trupul meu, pentru ca viata lui Isus curge prin mine! Celulele sângelui meu se multiplica normal, în Numele lui Isus! Nici un cancer si nici o tumoare nu pot sta în trupul meu! Viata lui Cristos este în mine.

Viata buna, normala si lunga este a mea, în Numele lui Isus. Sanatatea este a mea, în Numele lui Isus. Voi trai ca sa le vestesc bunatatea lui Dumnezeu celor din generatia mea. Nu voi da înapoi; nu voi muri din cauza bolii, este imposibil! Îti multumesc, Doamne Isuse! Sufletul meu prospera, iar trupul meu se simte bine, mintea mea este sanatoasa, în Numele lui Isus. Amin.

PROCLAMATIA 24

Biblia spune în Isaia 33:24 … Nici un locuitor nu zice: „Sunt bolnav!” Poporul Ierusalimului capata iertarea faradelegilor lui.” Sunt o creatie noua, am fost nascut din nou, în Împaratia lui Dumnezeu. Eu locuiesc în Sion, în orasul lui Dumnezeu; de aceea niciodata nu voi marturisi ca sunt bolnav. Partea bolnava din mine a fost îndepartata. Locuiesc în sanatate; umblu în sanatate divina, toate zilele vietii mele.

Trupul meu raspunde la Cuvântul lui Dumnezeu si nu la boala. Boala este ceva strain pentru trupul meu, în Numele Domnului Isus. Marturia mea este despre sanatate, pace, prosperitate, bucurie. Umblu în binecuvântarile lui Dumnezeu. Nu mai recunosc supararea în viata mea, ci merg doar înainte si în sus, în Numele lui Isus. Drumul meu este drumul celui neprihanit; de aceea el va straluci tot mai mult pâna la miezul zilei – Proverbe 4:18. Cu fiecare zi a vietii mele sunt tot mai tare; merg din slava în slava, din credinta în credinta si din putere în putere. Cuvântul lui Dumnezeu este viu în mine si este medicament pentru trupul meu. Nu pot fi vreodata bolnav, pentru ca Isus a platit pretul pentru sanatatea mea. Eu umblu în sanatate divina. Sufletul meu prospera si aceasta este voia lui Dumnezeu si pentru sanatatea mea fizica, în Numele lui Isus. Am învins boala, l-am învins pe cel rau si am biruit lumea, pentru ca Duhul Sfânt locuieste în mine. În Numele lui Isus. Amin.

PROCLAMATIA 25

Biblia spune în 2 Corinteni 5:7 „… pentru ca noi umblam prin credinta si nu prin vedere.” Declar, în Numele lui Isus, ca eu sunt crestin; de aceea eu umblu prin credinta în Cuvântul lui Dumnezeu si nu prin ceea ce observ cu ochii mei. Sunt ceea ce Dumnezeu spune ca sunt si am ceea ce Dumnezeu spune ca am. Iau seama numai la Cuvântul Lui care vorbeste despre vindecarea si sanatatea mea, nu iau seama la minciunile celui rau, în Numele lui Isus.

Declar ca mintea mea, trupul meu si duhul meu functioneaza în stare perfecta, asa cum au fost create de El. Mintea, trupul si duhul meu sunt în centrul voii lui Dumnezeu pentru viata mea. Traiesc si functionez prin ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu spune. Preamaresc Cuvântul lui Dumnezeu în viata mea; Cuvântul Lui domneste în viata mea. Toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele meu, asa cum spune Cuvântul în Romani 8:28. Nimic rau nu poate avea succes împotriva mea, pentru ca toate lucrurile create de El lucreaza împreuna ca sa-mi faca bine si ca eu sa devin ceea ce Dumnezeu a hotarât sa fiu.

Progresul este partea mea, dezvoltarea este partea mea, belsugul este partea mea, vindecarea divina este partea mea, în Numele Domnului Isus Cristos. Sufletul meu este înviorat, iar eu umblu în binecuvântari. Voi trai vesnic ca sa declar în mod continuu laudele lui Dumnezeu pe pamântul celor vii, în Numele Domnului Isus Cristos. Amin.

Acest material poate fi gasit si in format PDF accesand acest link.

Comments are closed

Latest Comments