Proclamaţiile credinţei / Sănătate şi vindecare! – Pastor Chris Oyakhilome

Acest material poate fi gasit si in format PDF accesand acest link.

PROCLAMATIA 1

Evrei 4:12. Caci Cuvântul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decât orice sabie cu doua taisuri: patrunde pâna acolo ca desparte sufletul si duhul, încheieturile si maduva, judeca simtirile si gândurile inimii.

Declar ca în mine Cuvântul lui Dumnezeu este viu si lucrator. El opereaza în orice fibra a fiintei mele si în fiecare os al trupului meu. Primind Cuvântul lui Dumnezeu în mine, acesta patrunde în duhul meu, în sufletul si în trupul meu; ajunge în toate celulele trupului meu si pâna în maduva oaselor mele, curatindu-ma dinauntru în afara si înviorându-ma. Legea Duhului de viata în Isus Cristos actioneaza în mine! Viata vesnica îmi inunda fiinta si ma energizeaza. Nu ma pot îmbolnavi, pentru ca viata vesnica este în sângele meu! Mai mare este Cel care este în mine, decât cel care este în lume!
Sunt un biruitor! Merg din victorie în victorie! Pot face totul prin Cristos care ma întareste! Acelasi Duh care L-a înviat pe Cristos din morti locuieste în mine; El ma vitalizeaza dinauntru în afara.

Declar ca viata din trupul meu nu sta în sângele meu, ci în Duhul lui Dumnezeu care locuieste în mine! Nu pot fi infectat în sângele meu, pentru ca Duhul lui Dumnezeu este sursa vietii trupului meu. Sunt mai mult decât biruitor în viata aceasta si domnesc asupra bolii, asupra demonilor si asupra fortelor întunericului! Sunt binecuvântat! Umblu în binecuvântare! Umblu în Cuvântul lui Dumnezeu; de aceea Cuvântul produce în viata mea rezultatele pe care le promite. Îti multumesc, Doamne Isuse! Stiu cine sunt. Aleluia!

PROCLAMATIA 2

1 Petru 2:24. El a purtat pacatele noastre în trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati.

Nu încerc sa fiu vindecat; eu am fost vindecat cu mai mult de 2000 de ani în urma, atunci când Isus a platit pretul pentru vindecarea mea. El a luat pedeapsa pentru boala mea si eu azi sunt hotarât sa umblu în sanatate divina. Prin urmare, refuz sa primesc boala, durerea, saracia, lipsa, nevoile si moartea. Nu doresc sa zadarnicesc harul lui Dumnezeu lasând ca boala sau infirmitatea sa domneasca în trupul meu. Viata lui Dumnezeu actioneaza în tot ce ma priveste pe mine. Aceasta viata lucreaza în trupul meu, în familia mea, la locul meu de munca, în Numele Domnului Isus! Toti cei ce sunt legati de mine sunt paziti si sustinuti de aceasta viata! Moartea este învinsa în tot ceea ce ma înconjoara.

Eu merg în lumina, dupa cum Dumnezeu este în lumina si credinta mea produce rezultate zilnic. Partasia mea cu Isus Cristos este eficienta în fiecare zi si eu nu pot fi învins, pentru ca Cel care este mai mare locuieste în mine.

Cuvântul lui Dumnezeu lucreaza în mine; în trupul meu, în mintea mea si în duhul meu. Legea Duhului de Viata opereaza în mine; de aceea orice lucru care are legatura cu mine primeste viata! Nu este moarte în nici un domeniu din viata mea sau din trupul meu; prin Cuvântul lui Dumnezeu, eu traiesc viata buna pe care El a planuit-o dinainte pentru mine; o viata de sanatate divina si de biruinta. Astazi declar ca viata mea este cu totul predata suveranitatii Cuvântului lui Dumnezeu. În Numele Domnului Isus. Amin.

PROCLAMATIA 3

2 Corinteni 4:13 „… eu cred si de aceea vorbesc …”

Declar prin credinta ca sunt biruitor în viata. Refuz sa fiu dominat de fortele întunericului sau de fortele lumii, ba mai mult, eu domin mediul meu înconjurator si domnesc ca rege. Eu domnesc peste boala, peste demoni si peste moarte! Sunt mai mult decât biruitor prin Isus Cristos! Viata lui Dumnezeu este în mine, de aceea nu mi-e teama de nimic! Succesul, sanatatea, prosperitatea si viata lunga îmi sunt asigurate. În Numele lui Isus. Amin

Declar, în Numele lui Isus, ca sunt întregit si împlinit în Cristos! Nimic nu lipseste în trupul meu, în sufletul meu si în duhul meu! Tot ceea ce trebuie sa fie în corpul meu este la locul lui si nimic nu trebuie adaugat sau scos! Toate organele mele functioneaza normal: plamânii mei respira normal, ochii mei vad normal, în Numele Domnului Isus! Rinichii mei functioneaza absolut normal. Muschii si tesuturile corpului meu sunt în perfecta stare! Trupul meu raspunde la Cuvântul lui Dumnezeu si nu la boala! Aleluia! Pecetea lui Dumnezeu este peste mine pentru ca sunt creatia Lui!

Dumnezeu însusi m-a întocmit cu migala, m-a pregatit mai dinainte pentru fapte bune si pentru o viata buna. Dumnezeu m-a creat în chip minunat si ma desavârseste zilnic. Sanatatea mea este desavârsita în Numele lui Isus! Totul în mine este desavârsit în Numele lui Isus! Stiu cine sunt în El! Sunt nascut din Dumnezeul cel Atotputernic. Refuz boala, saracia si viata mediocra, pentru ca am fost nascut sa fiu cap si nu coada. Duhul lui Dumnezeu lucreaza în mine si El este viata trupului meu! Sunt special si important pentru Dumnezeu, sunt cununa creatiei Sale si El Se îngrijeste de mine. Îti
multumesc, Doamne Isuse!

PROCLAMATIA 4

Romani 4:17: dupa cum este scris: „Te-am rânduit sa fii tatal multor neamuri.” El, adica, este tatal nostru înaintea lui Dumnezeu, în care a crezut, care învie mortii, si care cheama lucrurile care nu sunt, ca si cum ar fi.

Declar ca, asemenea Tatalui meu Ceresc, si eu chem lucrurile care nu sunt ca si cum ar fi si, prin cuvântul credintei pe care-l rostesc, produc schimbari în orice situatie negativa împrejurul meu, aduc raspunsuri la întrebari si solutii la probleme. Nu vorbesc în conformitate cu ceea ce vad ochii mei acum, ci chem în fiinta lucrurile pe care vreau sa le vad. Nu sunt clatinat de simptomele si de semnele aduse de cel rau. Rostesc si chem sanatate deplina în trupul meu si prosperitate pentru viata mea, în Numele Domnului Isus! Sunt plin de credinta lui Dumnezeu. Am duhul credintei si rostesc aceleasi lucruri pe care le rosteste Dumnezeu. Prin credinta mea în Dumnezeu si în Cuvântul Lui, pe care o demonstrez zilnic, îmi mentin victoria în Isus Cristos. Oriunde as fi pe acest pamânt, eu traiesc în victorie! Încercarile îngaduite de Dumnezeu în viata mea sunt ca pâinea pentru mine (Numeri 14:9) si sunt trepte de promovare pentru mine! Credinta mea produce rezultate, în Numele Domnului Isus!

Eu proclam cu putere Cuvântul lui Dumnezeu cu gura mea si toate obstacolele din calea mea vor cadea la pamânt! Orice limitare care sta înaintea mea este ca un zid fara fundatie usor de darâmat. Prin ungerea Duhului lui Dumnezeu, eu înaintez continuu si nu pot fi oprit si nici clatinat. Nu iau seama la minciunile celui rau, pentru ca eu sunt un copil al credintei si Îi apartin Dumnezeului credintei, prin urmare, traiesc si înving zi de zi prin credinta mea în Cuvântul lui Dumnezeu care niciodata nu da gres. Eu stiu cine sunt! Cuvântul lui Dumnezeu este siguranta mea! Sunt mai mult decât biruitor prin Isus Cristos! Amin!

PROCLAMATIA 5

1 Ioan 5:11-12. Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vecinica, si aceasta viata este
în Fiul Sau. Cine Îl are pe Fiul, are viata; cine nu-L are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viata.

Eu L-am primit pe Fiul lui Dumnezeu, sunt nascut din nou si declar ca am viata lui Dumnezeu în mine. În Duhul meu am primit viata vesnica, care este însasi viata lui Dumnezeu. Aceasta viata lucreaza în duhul meu, în sufletul si în trupul meu. Aceasta viata vesnica patrunde în fiecare celula a sângelui meu, conferindu-mi imunitate la orice infectie si la orice fel de boala. Viata vesnica îmi umple fiecare fibra a fiintei mele si fiecare os al trupului meu. Acest fel de viata pe care o am ma face mai mult decât un om obisnuit! Durerile, frustrarile si slabiciunile prin care trec oamenii obisnuiti nu sunt pentru mine, tocmai datorita acestei vieti vesnice care este în mine. Eu m-am nascut sa fiu parte din solutia la problemele din jur, nu sa fiu o victima a lor. Refuz sa fiu victima vreunei situatii sau influente negative. Eu domnesc ca un rege asupra fortelor si uneltelor întunericului. Eu m-am nascut sa fiu o parte din raspunsul la milioane de strigate si de dureri din lume si sa raspândesc viata vesnica în jurul meu.

Sunt indestructibil, datorita vietii vesnice care este în mine. Nici o arma, oricare ar fi ea, nu va putea prospera în fata mea – Isaia 54:17. Nici o boala sau infirmitate nu se va lipi de trupul meu. Sunt mai mult decât biruitor si domin orice forte ale întunericului! Pentru ca am primit viata si natura lui Dumnezeu în mine, sunt superior celui rau si fortelor lui. Sunt un biruitor în aceasta viata! Succesul e al meu! Sanatatea divina este a mea! Biruinta este a mea, în Numele Domnului Isus! Stiu cine sunt. Sunt un copil al lui Dumnezeu, mostenitor al lui Dumnezeu si împreuna mostenitor cu Cristos. Îti multumesc, Doamne Isuse!

PROCLAMATIA 6

Romani 5:17 Daca deci, prin greseala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc, în toata plinatatea, harul si darul neprihanirii, vor domni în viata prin acel unul singur, care este Isus Cristos!

Eu am abundenta de har si am primit neprihanirea lui Dumnezeu, de aceea domnesc în aceasta viata. Traiesc zi de zi ca un campion; Dumnezeu nu poate da gres, de aceea nici eu nu pot esua! Viata pe care o traiesc nu este a mea, ci a Lui! Datorita vietii vesnice din mine, nimic din aceasta lume nu ma poate subjuga. Biblia spune: „Voi, copilasilor, sunteti din Dumnezeu; si i-ati biruit, pentru ca Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume” – 1 Ioan 4:4. Si mai spune „… pentru ca oricine este nascut din Dumnezeu biruieste lumea” – 1 Ioan 5:4. Eu sunt nascut din Dumnezeu si eu biruiesc lumea. Cel ce este mai Mare decât toti locuieste în mine, în orice fibra a fiintei mele si în orice celula a corpului meu. El este capul meu! El îmi conduce picioarele! El este totul în mine!

Romani 8:11 spune „Si daca Duhul Celui ce L-a înviat pe Isus dintre cei morti locuieste în voi, Cel ce L-a înviat pe Cristos Isus din morti, va învia si trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Sau,

care locuieste în voi…” Glorie Lui! Acelasi Duh locuieste în mine. Am în mine o vitalitate divina. Nu pot fi infectat în trupul meu de vreo boala, deoarece eu nu mai traiesc datorita sângelui care curge prin mine. Eu traiesc prin Duhul! Mai mare este Cel ce este în mine, decât cel care este în lume! (1 Ioan 4:4). Sunt mai mult decât biruitor, sunt deasupra bolii, deasupra saraciei, a mortii, a demonilor întunericului si a celui rau. Sunt nascut din nou! Cristos locuieste în mine! Îti multumesc, Tata Ceresc! Stiu cine sunt. Eu Îti apartin Tie; sunt nascut din Tine! Nu pot fi învins! Sunt un biruitor în aceasta viata, în Numele puternic al Domnului Isus! Îti multumesc, Doamne Isuse!

PROCLAMATIA 7

2 Corinteni 5:17 … Caci, daca este cineva în Cristos, este o faptura (sau: zidire) noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi.

Eu cred Cuvântul lui Dumnezeu si ma aliniez la ceea ce spune el despre viata mea, prin urmare declar ca sunt o noua creatie, superioara oricaror fiinte ale întunericului. Eu sunt un descendent al divinitatii. Nu sunt cel care am fost înainte, ci sunt un rod al Învierii Lui! Eu am înviat împreuna cu El si acum traiesc viata învierii Lui! Viata pe care o traiesc nu este o prelungire a celei vechi ci eu sunt o creatie cu totul noua! Sunt nascut pentrusanatate, succes, fericire, prosperitate si pentru gloria lui Dumnezeu. Sunt nascut pentru Dumnezeu si originea mea este în El. Mai mare este Cel ce este în mine decât cel ce este în lume. Marturisesc ceea ce spune Cuvântul: „Am fost rastignit împreuna cu Cristos si traiesc, dar nu mai traiesc eu ci Cristos traieste în mine. Si viata, pe care o traiesc acum în trup, o traiesc în credinta în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine însusi pentru mine.” – Galateni 2:20.

Declar ca Cristos traieste în mine! Unsul lui Dumnezeu si ungerea Lui locuiesc în mine! Cum s-ar putea sa dau gres? Este imposibil! Eu traiesc prin credinta lui Isus! El a vazut ceea ce pot fi si Si-a dat viata pentru mine, de aceea vreau sa fiu acel om care a crezut El ca voi fi. Nu voi fi nici cersetor, nici victima în aceasta viata, ci voi trai pentru gloria Numelui lui Isus. Asa stau lucrurile în viata mea, în Numele puternic al lui Isus. Amin.

PROCLAMATIA 8

1 Ioan 5:4 … pentru ca oricine este nascut din Dumnezeu a biruit lumea; si ceea ce câstiga biruinta asupra lumii, este credinta noastra.

Sunt nascut din Dumnezeu, provin de la Dumnezeu, originea mea este în Dumnezeu si de aceea sunt un biruitor asupra lumii! El mi-a dat stapânire asupra oricaror elemente si principii ale lumii si sistemelor lumesti. Viata pe care o am în mine este viata din Dumnezeu (zoe), acea viata indestructibila si nepieritoare din El, care nu cunoaste înfrângere, esec sau distrugere. Datorita acestei vieti, domnesc ca un rege în aceasta lume. Cuvântul Lui spune ca eu sunt un campion în aceasta lume si asa este!

Biblia declara în Romani 7:17 „cei ce primesc, în toata plinatatea, harul si darul neprihanirii, vor domni în viata prin acel unul singur, care este Isus Cristos!” Eu am primit harul lui Dumnezeu din belsug, precum si neprihanirea Lui, de aceea eu domnesc în aceasta viata! Îmi exercit autoritatea de rege câstigata prin Cristos asupra demonilor întunericului, asupra bolii si asupra mortii. Refuz sa fiu oprimat si subjugat de fortele întunericului, pentru ca eu domnesc peste ele. Eu sunt un rod al învierii Domnului Isus Cristos; nu sunt un produs al mortii Lui pe cruce, ci al învierii Lui, pentru ca am fost nascut din nou cu viata învierii în mine! Aceeasi viata pe care o traieste Isus azi o am eu pentru ca Biblia spune in 1 Ioan 4:17 „Cum este El, asa suntem si noi în lumea aceasta!” Aleluia! Eu sunt ca El, glorificat si frumos cum este El!

Stiu cine sunt! Mi-am gasit radacinile! Cum domneste El, asa domnesc eu! Sanatatea este a mea! Vitalitatea divina este a mea! Nu pot fi bolnav, pentru ca sunt ca El, iar El nu Se îmbolnaveste! Sufletul meu prospera, în Numele Domnului Isus Cristos! Amin.

PROCLAMATIA 9

Romani 8:11. Si daca Duhul Celui ce L-a înviat pe Isus dintre cei morti locuieste în voi, Cel ce L-a înviat pe Cristos Isus din morti, va învia (va vitaliza) si trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Sau, care locuieste în voi.

Viata în trupul meu nu mai este data de sângele meu, ci de Duhul lui Dumnezeu din mine. Acelasi Duh care L-a înviat pe Isus din morti locuieste în mine. Aleluia! El este si în capul meu si în mâinile mele si în picioarele mele! El este peste tot în trupul meu! Este imposibil ca sângele meu sa fie infectat, pentru ca acelasi Duh produce vitalizare divina în trupul meu! Din cap pâna în picioare, Duhul Sfânt vitalizeaza trupul meu muritor! Trupul meu este templul Duhului Sfânt. De aceea, nici boala si nici infirmitatea nu pot ramâne în corpul meu, pentru ca nu pot împarti acelasi sediu cu Duhul Sfânt. Prezenta acestui Duh în mine face ca fiecare germen de boala care încearca sa patrunda în corpul meu sa moara si sa fie eliminat!

În mine actioneaza o forta care distruge boala. Indiferent cum ar încerca boala sa intre în mine, Duhul Sfânt îi mistuie orice urma! Nici o infectie nu poate sta în mine. Nici o tumoare nu poate creste

în trupul meu! Sunt conectat în mod divin la o sursa inepuizabila de sanatate si de succes! Traiesc fiecare zi din viata mea în sanatate, înviorat de puterea Duhului Sfânt care lucreaza în mine. Traiesc si umblu în autoritate, zi de zi din viata mea! Domnesc ca un rege peste orice duh rau si peste orice boala! Nimic nu ma poate doborî, pentru ca sunt mai mult decât biruitor! Mai mare este Cel ce este în mine decât cel ce este în lume! Stiu cine sunt! Îti multumesc, Doamne Isuse! Amin.

PROCLAMATIA 10

Efeseni 2:10 … Caci noi suntem lucrarea Lui, si am fost ziditi (recreati) în Cristos Isus pentru faptele bune, pe cari le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte, ca sa umblam în ele.

Declar si eu ca sunt lucrarea mâinilor (capodopera) lui Dumnezeu în Isus Cristos, recreat pentru fapte bune. Viata mea a fost planuita si înzestrata de Dumnezeu pentru bine, nu pentru rau. Am fost creat (nascut) din nou pentru sanatate divina, prosperitate si biruinta. Umblu zilnic pe calea pregatita de El pentru mine. Nu ma abat de la acest drum, ci privesc neîncetat la Isus, Capetenia si Desavârsirea credintei mele. Am primit viata vesnica în duhul meu si aceasta viata îmi anima duhul, mintea si trupul.

Dumnezeu m-a sigilat si m-a confirmat drept un învingator al acestei lumi, de aceea domnesc peste tot ce înseamna lumea si sistemele ei. Domnesc peste demoni, peste infirmitate si peste moarte. Viata din mine respinge si distruge orice germen de infectie. Aleluia! Am fost nascut în Sion, cetatea Dumnezeului cel Viu, pe muntele sfinteniei Lui, locul despre care se spune „locuitorii lui nu vor spune, sunt bolnav” (Isaia 33:24). Slava Lui! Am fost nascut din nou cu viata lui Dumnezeu în mine. Privesc asupra lucrurilor din lumea aceasta de pe vârful muntelui! Am întotdeauna o pozitie avantajoasa. Nu pot fi dezavantajat vreodata în viata mea, întrucât locul meu este pe vârf de munte! Aleluia!

Mai mare este Cel care este în mine decât cel care este în lume. Sunt indestructibil si sunt imun la orice boala! Sunt un copil al Sionului, un cetatean al patriei lui Dumnezeu! Eu sunt beneficiarul mostenirii mele chiar din aceasta viata. Boala si lipsurile sunt de domeniul trecutului. Viata si pacea sunt ale mele! Îti multumesc, Doamne Isuse!

PROCLAMATIA 11

Declar, în Numele Domnului Isus, ca credinta mea lucreaza si produce rezultate. Cuvântul lui Dumnezeu opereaza cu putere în mine, îmi întareste credinta si realizeaza în mine ceea ce promite! Cuvântul lucreaza în duhul meu, în sufletul meu si în trupul meu! Privesc la Isus — Capetenia si Desavârsirea credintei mele! Refuz sa ma clatin, sa ma îndoiesc, sau sa privesc la lucrurile din jurul meu, pentru ca sunt zidit pe Stânca Veacurilor, care este Cristos! Sunt pe drumul pe care trebuie sa-l urmez!

Biblia spune în privinta mea, în Coloseni 3:4, ca Isus Cristos este viata mea! Aleluia! Aceasta înseamna ca trupul meu a primit o infuzie din însasi viata lui Cristos. De aceea refuz sa gazduiesc boala, neputinta, sau infirmitatea, pentru ca Isus Cristos este viata mea. Viata vesnica nu poate împarti aceeasi locuinta cu boala. Declar ca trupul meu raspunde la Cuvântul lui Dumnezeu si nu la boala! În sângele meu este o energie care distruge orice boala si orice germen de boala. Glorie lui Dumnezeu! Nu sunt o fiinta obisnuita! Arat ca oricare altul, dar viata din mine este diferita de a celorlalti. Sunt pus deoparte, sfintit si pazit de fortele corupte ale acestei lumi pentru gloria care este în Sion, cetatea lui Dumnezeu!

Îti multumesc, Doamne! Îti multumesc, pentru aceasta viata glorioasa la care m-ai chemat! O viata de pace, de stapânire si de victorie, 24 de ore pe zi! Îti multumesc pentru prezenta Ta în mine, Doamne! Voi trai pentru Tine ca un martor al întelepciunii si al puterii Tale. Îti multumesc, Doamne, pentru ca m-ai facut un campion al acestei vieti, mai mult decât biruitor, în numele Domnului Isus! Amin.

PROCLAMATIA 12

În numele lui Isus, vindecarea divina este a mea. Am în mine viata din Dumnezeu (zoe), viata divina în fiecare celula a sângelui meu, de aceea EU NU MA ÎMBOLNAVESC! Boala nu face parte din natura mea. Sunt ceea ce spune Dumnezeu ca sunt, am ceea ce spune El ca am si pot face ceea ce spune El ca pot face. Cuvântul Lui lucreaza în mine si produce în trupul meu ceea ce promite. Acelasi Duh care L-a înviat pe Isus dintre cei morti da viata trupului meu.

Stiu cine sunt. Nu sunt un bolnav care încearca sa fie vindecat. Nu, eu sunt cel vindecat care traieste în sanatate divina. Nici o boala nu se poate lipi de trupul meu. Cuvântul Lui a fost trimis pentru vindecarea si sanatatea mea în Cristos, Nume care înseamna Cel Uns cu Ungerea Lui. Traiesc în puterea lui Isus, care ma învioreaza din aceasta zi mai departe. Nu ma poate atinge nici o boala pentru ca viata lui Dumnezeu este în mine. Aleluia!

Sunt vlastar rasarit din Cuvântul lui Dumnezeu si moartea nu are putere asupra mea. Boala nu are putere asupra trupului meu. Eu sunt un copil al Cuvântului lui Dumnezeu. Cuvântul Lui este medicament pentru trupul meu, de aceea eu umblu în vindecare divina 24 de ore pe zi. Viata Lui

curge prin fiinta mea. Sunt un madular al trupului Lui, carne din carnea Lui si os din oasele Lui. Sunt viu în Cristos si viu pentru Dumnezeu. Viata mea este prospera în numele lui Isus. Amin.

PROCLAMATIA 13

Romani 8:28 …stim ca toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau.

Declar ca în viata mea toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele meu, pentru ca eu Îl iubesc pe Dumnezeu si am fost chemat dupa planul Lui. Orice situatie din viata mea este o trambulina pentru mine. În trupul meu toate lucrurile lucreaza spre binele meu, puterea si vindecarea sunt partea mea în
fiecare zi. Mediul meu înconjurator este plin de lucruri bune si respinge orice boala, saracie si moarte. Sunt totdeauna sus si niciodata jos, sunt cap si nu sunt coada. Pacatul, boala si moartea nu pot avea stapânire asupra mea, pentru ca am fost cumparat cu un pret — sângele pretios al Domnului Isus. Diavolul este înfrânt în viata mea, iar Numele lui Isus este glorificat în mine!

Mintea mea este plina cu gândurile lui Dumnezeu; refuz sa gândesc gânduri negative. Mintea mea este supusa Cuvântului lui Dumnezeu. Acest Cuvânt îmi da lucrurile pe care sa le gândesc si cuvintele pe care sa le vorbesc. Vorbesc din întelepciunea lui Dumnezeu în orice situatie cu care ma confrunt. Nu sunt afectat de influentele negative si corupte din aceasta lume, ci sunt condus de lumina adevarata a Cuvântului lui Dumnezeu. Mintea mea se reînnoieste zilnic prin Cuvântul Lui pe masura ce îmi îndrept inima sa mediteze la Adevarul Lui. Merg prin credinta si nu prin perceptia senzoriala. Eu progresez zi de zi, datorita credintei în Dumnezeu si în Cuvântul Lui. În Numele Domnului Isus. Amin.

PROCLAMATIA 14

Biblia spune în Proverbe 4:20-22. Fiule, ia aminte la cuvintele mele, pleaca-ti urechea la vorbele mele! Sa nu se departeze cuvintele acestea de ochii tai, pastreaza-le în fundul inimii tale! Caci ele sunt viata pentru cei ce le gasesc, si sanatate pentru tot trupul lor.”

Pun întotdeauna Cuvântul lui Dumnezeu înaintea mea; în inima mea, înaintea ochilor mei si în gura mea. Nu vreau sa-l las sa se departeze de mine, pentru ca este viata mea si medicamentul pentru trupul meu. Cuvântul lui Dumnezeu este reteta mea zilnica pentru vindecare divina. Actioneaza în mine ca medicament, purifica sistemul meu fizic si desavârseste sanatatea mea. Boala si infirmitatea nu au loc în trupul meu, pentru ca Isus a luat infirmitatile mele si le-a purtat pe cruce împreuna cu bolile mele. În ranile Lui am fost vindecat si voi ramâne vindecat! Zilnic când ma trezesc sunt plin de viata si de vigoare! Mintea mea este agera! Trupul meu este puternic! Este un izvor de viata care tâsneste dinauntrul meu! Viata lui Dumnezeu este în mine si întareste pasii mei în fiecare zi! Stiu cine sunt! Sunt plin de viata! Isus a spus: „Am venit ca oile sa aiba viata si sa o aiba din belsug” – Ioan 10:10. Am primit viata din belsug! Sanatatea este a mea. Taria este a mea, în Numele Domnului Isus. Refuz sa fiu slab si bolnav! Am primit viata din belsug! Sunt plin de toata plinatatea lui Dumnezeu!

Refuz sa gazduiesc mesagerii celui rau, pentru ca trupul meu este templul Duhului Sfânt. El Îsi are casa Lui în mine si lucreaza în mine. Traiesc zilnic plin de energie si de vitalitate, în Numele lui Isus. Amin.

PROCLAMATIA 15

1 Ioan 4:4 …Voi, copilasilor, sunteti din Dumnezeu; si i-ati biruit, pentru ca Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume.

Marturisesc ca am biruit lumea, pacatul si pe cel rau, pentru ca sunt nascut din Dumnezeu. Viata Lui este în mine si aceasta ma face invincibil si mai mult decât un simplu om. În privinta mea, Biblia spune în Psalmul 82:6 …Eu am zis: „Sunteti dumnezei, toti sunteti fii ai Celui Prea Înalt.” Glorie lui
Dumnezeu! El ma numeste dumnezeu! Când m-a creat, Dumnezeu m-a facut dupa chipul si asemanarea Lui. Când m-a nascut din nou, m-a facut partas naturii Lui divine. Eu nu mai traiesc o viata umana obisnuita, pentru ca sunt nascut din nou si de aceea boala si moartea de orice fel nu pot avea loc în mine, întrucât sunt un produs al Cuvântului lui Dumnezeu!

Traiesc în lumea aceasta, dar eu provin de sus. Sunt un cetatean al Sionului, cetatea lui Dumnezeu, locul unde boala este ceva strain. Eu nu ma îmbolnavesc tot asa cum gainile nu latra si câinii nu zboara. Nu se mai pune problema daca ma pot îmbolnavi sau nu; EU NU MA ÎMBOLNAVESC, pentru ca dumnezeii nu se îmbolnavesc! Aleluia! Eu nu sunt ceva obisnuit. Stiu cine sunt! Sunt supranatural! Îti multumesc, Doamne Isuse!

PROCLAMATIA 16

1 Ioan 5:4 … pentru ca oricine este nascut din Dumnezeu, biruieste lumea; si ceea ce câstiga biruinta asupra lumii, este credinta noastra.

Sunt nascut din Dumnezeu si aceasta înseamna ca eu am radacinile si originea în Dumnezeu. Eu sunt creat de El si nu apartin acestei lumi, pentru ca sunt nascut din Cuvântul lui Dumnezeu si din Duhul Sfânt.

Viata lui Dumnezeu este în mine din cap pâna-n picioare. Pentru mine este ceva natural sa traiesc o viata supranaturala în Cristos. De aceea boala, esecul, înfrângerea si moartea îmi sunt straine, pentru ca eu nu operez ca un om obisnuit. Eu functionez dintr-un tarâm spiritual unde orice este posibil! Ma uit la lumea în care traiesc de pe vârful muntelui. Vad totul asa cum vede Dumnezeu. Privesc totul cu ochii credintei. Vad problemele prin care trec toti oamenii, însa eu am biruit lumea! Eu sunt un sfânt al lui Dumnezeu, consacrat, separat de boala, esec si moarte, pus deoparte pentru Dumnezeu si pentru o viata divina. Traiesc în lume, dar nu sunt din aceasta lume si nu sunt supus ei. Atmosfera din jurul meu o port cu mine pretutindeni. Este o atmosfera de sanatate divina, de pace si de prosperitate. Prezenta lui Dumnezeu se distinge în mine si ma separa de problemele lumii. Glorie lui Dumnezeu! Stiu cine sunt! Mi-am gasit locul. Am descoperit viata glorioasa pe care mi-a dat-o Isus; o viata plina de biruinta deplina, douazeci si patru de ore pe zi, sapte zile pe saptamâna, trei sute saizeci si cinci de zile pe an si chiar trei sute saizeci si sase de zile în anul bisect. Peste tot sunt însotit de succes si de sanatate în drumul vietii mele! Îti multumesc, Doamne Isuse!

PROCLAMATIA 17

Proverbe 4:18 … Dar cararea celor neprihaniti este ca lumina stralucitoare, a carei stralucire merge mereu crescând pâna la miezul zilei.

În Numele lui Isus, declar ca fiecare zi a vietii mele este mai buna decât ziua care a trecut. Pasesc înainte si fac progrese în viata mea, iar credinta mea da rezultate. Cunosc numai progres continuu. Ziua de mâine va fi mai buna decât ziua de azi, în Numele Domnului Isus. Declar ca sunt mai sanatos si mai puternic pe zi ce trece! Tineretea mea se înnoieste ca a vulturului si merg din putere în putere! Romani 8:2 spune … legea Duhului de viata în Cristos Isus, m-a izbavit de Legea pacatului si a mortii. Aleluia! O altfel de viata lucreaza în mine! Legea Duhului de Viata în Cristos Isus actioneaza în mine: în sângele meu, în muschii mei, în oasele si în pielea mea, din cap pâna în picioare. Aceasta lege produce viata în tot ceea ce ma priveste, astfel încât nu exista stagnare în viata mea, în trupul meu, în mintea mea sau în duhul meu. Cei din lume pot fi supusi diferitelor feluri de boli sau suferinte, dar cazul meu este special! Arat ca oricare altul din aceasta lume, însa în mine opereaza un alt principiu de viata! Aleluia!

Am fost nascut de legea Duhului de Viata, liber de orice boala. În mine nu exista nici un fel de asociere cu vreo boala! Glorie Lui! Stiu cine sunt! Numai Cuvântul bun al lui Dumnezeu se împlineste în mine, pentru ca eu ascult de El! Amin.

PROCLAMATIA 18

Sunt nascut din nou dintr-o samânta care nu poate putrezi prin Cuvântul lui Dumnezeu care traieste si lucreaza în mine – 1 Petru 1:23. Sunt nascut din Cuvântul Lui si traiesc viata din Cuvânt, prin puterea Duhului Sfânt. Sunt vindecat de Domnul. Fiecare parte a trupului meu functioneaza perfect.

Îi apartin lui Cristos de aceea sunt si mostenitor împreuna cu El, conform promisiunii Lui. Binecuvântarile lui Avraam sunt ale mele, sunt binecuvântat în cetate si la câmp, sunt binecuvântat la plecare si la venire si nimic nu ma poate vatama. Vindecarea divina este partea mea! În timp ce ramân credincios Cuvântului lui Dumnezeu si îmi exersez credinta în El, meditând, proclamând si împlinind ceea ce îmi spune, Cuvântul produce în viata mea ceea ce promite.

Viata abundenta curge prin mine pentru ca L-am primit pe Isus Cristos. Am dreptul la prosperitate si sanatate pentru ca asa spune Cuvântul – 3 Ioan 1:2. Sunt tare în Domnul; sunt vindecat, robust si încurajat. Sunt eliberat de orice slabiciune si boala, pentru ca Biblia spune ca Isus a purtat infirmitatile si bolile mele. În trupul meu muritor este viata, datorita Duhului de viata care locuieste în mine si care l-a înviat si pe Cristos din morti. Cel ce locuieste în mine ma învioreaza si îmi da întotdeauna energie divina! Sunt vindecat, încurajat, puternic si de neclintit, datorita aceleiasi vieti din mine. Eu am viata, natura si caracterul lui Dumnezeu în mine. Sunt mai mult decât biruitor. Mai mare este Cel care locuieste în mine decât cel care este în lume. Glorie lui Dumnezeu! Îti multumesc, Doamne Isuse! Aleluia!

PROCLAMATIA 19

Eu ramân în Cuvânt si Cuvântul ramâne în mine, de aceea gândurile, vointa, planurile si dorintele mele corespund voii lui Dumnezeu. Declar ca sunt sanatos si întreg. Functionez în vindecare divina. Boala, lipsurile sau moartea nu au loc în viata mea. Cuvântul lui Dumnezeu opereaza în toate oasele,
celulele si fibrele trupului meu. Viata vesnica este în mine. Rostesc tarie pentru trupul meu. Sunt întarit cu putere glorioasa prin Duhul lui Dumnezeu, în omul dinauntru. Totul în trupul meu lucreaza normal. Sistemul meu nervos raspunde la Cuvântul lui Dumnezeu. Oasele mele raspund la Cuvântul lui Dumnezeu. Madularele mele sunt întregite în El. Îti multumesc, Tata, pentru viata noua pe care o am în Cristos. Am trecut de la moarte la viata, de la pacat la neprihanire, de la boala la sanatate. Nevoile mele sunt împlinite din belsug în Isus Cristos. Am o viata minunata în El. Lucrarile mâinilor mele sunt binecuvântate. Harul si îndurarea Lui ma înconjoara, pentru ca Dumnezeu m-a adus într-un loc de belsug, prosperitate, pace, bucurie si sanatate prin Cuvântul si Duhul Lui. Sunt hotarât sa umblu în acest adevar zi de zi în viata mea. Îti multumesc, Isuse! Aleluia!

Viata lui Dumnezeu din mine dizolva orice umflaturi, noduli si tumori, iar puterea si sanatatea mea sunt restaurate. Umflaturile, nodulii si tumorile nu au nici un drept în trupul meu. Apartin trecutului, pentru ca eu am fost eliberat de puterea întunericului. Fiecare organ si tesut din trupul meu functioneaza la parametrii la care a fost creat. Interzic orice disfunctie în trupul meu, în Numele Domnului Isus. Tumorile nu pot exista în mine. Tata, Cuvântul Tau a devenit o parte din mine. El curge prin sângele meu, în orice celula din trupul meu, restaurând si transformând trupul meu. Cuvântul Tau este viata trupului meu; Tu ai trimis Cuvântul Tau si m-ai vindecat si de aceea eu sunt vindecat. Sunt întregit din cap pâna în picioare. Aleluia!

PROCLAMATIA 20

Sunt partas al naturii divine. Partasia divina zilnica este vitala pentru mine. În mintea, duhul si trupul meu se manifesta natura divina a lui Dumnezeu. Aceasta natura divina produce sanatate în trupul meu si odihna în sufletul meu. Aceasta ma face sa traiesc deasupra principiilor si influentelor decazute ale lumii acesteia. Fiind vital conectat la natura lui Dumnezeu, nu exista stagnare si nici stricaciune în viata mea; mintea mea este împrospatata în fiecare zi cu gândurile lui Dumnezeu, trupul meu este vitalizat zilnic si am o viata plina de sanatate.

În Numele Domnului Isus, declar ca natura divina a Lui este activa în mine si eu o raspândesc în lumea dimprejurul meu. Desi traiesc în aceasta lume fizica, eu nu mai fac parte din ea si refuz sa ma complac la un nivel mediocru de viata. Înconjurat de boala, eu ramân sanatos, întreg si neatins. În
mijlocul saraciei, eu ramân prosper. Când oamenii spun ca totul merge în jos, pentru mine toate merg în sus. Indiferent de câte boli se descopera sau apar zilnic, pe mine nu ma vor putea afecta, pentru ca eu sunt partas al naturii divine a lui Dumnezeu! Numele lui Isus este protectia mea; este Numele mai presus de orice Nume! Acest Nume este mai presus de S.I.D.A., de cancer sau de orice fel de anemie falciforma. Aleluia! Refuz sa fiu o victima a bolii sau a neputintei! Stiu cine sunt!

Nu sunt din lumea aceasta; sunt nascut de sus, sunt un copil al Dumnezeului Cel Prea Înalt, nascut din Cuvântul lui Dumnezeu! Nu sunt un om obisnuit! În Numele Domnului Isus! Amin.

PROCLAMATIA 21

Biblia spune în 1 Petru 1:23 ca eu am fost nascut din nou nu dintr-o samânta care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu si care ramâne în veac.

Samânta este principiul datator de viata prin care organismele se înmultesc. Eu am fost nascut din Samânta lui Dumnezeu, care este principiul datator de viata dumnezeiesc.

Esenta vietii lui Dumnezeu si natura Lui sunt în mine! Slava Domnului! Samânta Lui ramâne în mine si acesta este motivul pentru care refuz sa accept boala sau neputinta în trupul meu. Sunt nascut din nou dintr-o samânta care nu poate putrezi! Am viata vesnica! Aleluia! Îti multumesc,
Doamne Isuse! Stiu cine sunt! Sunt nascut din esenta dumnezeiasca, din divinitate! Sunt plin de natura lui Dumnezeu. Dumnezeu nu Se îmbolnaveste. Sunt nascut din Samânta Lui! Refuz sa fiu bolnav. Refuz sa gazduiesc vreo tumoare în trupul meu! Nu permit nici unui fel de virusi sa patrunda în sângele meu! Acestia mor în contact cu trupul meu, în Numele Domnului Isus, pentru ca viata lui Dumnezeu este în mine! Îti multumesc, Doamne Isuse!

Declar ca sanatatea este a mea, în Numele lui Isus! Am în mine ADN-ul lui Dumnezeu care curge prin sângele meu. Materialul genetic al lui Dumnezeu este în mine. Caracterul Lui, viata Lui, principiile Lui de comportare, puterea Lui, toate acestea sunt în mine! Glorie Lui! Cum ar putea boala sa existe în mine? Unde? Cum sa aiba ea loc într-un vas unde locuieste Dumnezeu? Imposibil! Sanatatea este a mea! Biruinta este a mea, în Numele lui Isus! Stiu cine sunt! Sunt exact la fel ca Tatal meu Ceresc. Voi trai vesnic, pentru ca sunt nascut din Samânta Lui nepieritoare – Cuvântul Lui care ramâne în veac. Sunt mai mult decât un om obisnuit! Îti multumesc, Doamne! Stiu cine sunt. Aleluia.

PROCLAMATIA 22

Am fost rastignit împreuna cu Cristos, si traiesc… dar nu mai traiesc eu, ci Cristos traieste în mine. Si viata, pe care o traiesc acum în trup, o traiesc în credinta în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine însusi pentru mine. (Galateni 2:20)

Viata pe care o traiesc acum nu este continuarea vietii care a fost crucificata cu Cristos; eu am înviat cu El din mormânt cu o viata noua în mine! Sunt mort fata de pacat si aceasta înseamna ca sunt mort si fata de efectele pacatului, în care se include si boala. Declar ca, fiind mort fata de pacat si fata de efectele lui, trupul meu nu raspunde la boala! Trupul meu raspunde la Cuvântul lui Dumnezeu, în Numele lui Isus.

Boala nu poate avea succes în trupul meu, deoarece viata noua, a învierii, care este în mine respinge boala! Cuvântul spune în 1 Ioan 4:17 ca asa cum este Isus în cer acum, tot asa sunt eu aici pe pamânt. Nu voi fi ca El în curând, ci sunt ca El chiar acum! Asa cum El este glorificat, tot asa si eu sunt glorificat! El nu se poate îmbolnavi si tot asa, nici eu nu tolerez boala în jurul meu. Eu creez prin cuvintele mele un câmp de forta si un mediu ambiant de sanatate în jurul meu si al casei mele. Nici o plaga nu se va apropia de casa mea în Numele lui Isus. Eu traiesc în sanatate zi de zi; trupul meu este templul Duhului Sfânt, este cartierul Lui general. Eu am devenit centrul activitatilor îngeresti! Boala nu are loc împrejurul meu. În fiecare zi, saptamâna, luna si an, în viata mea este sanatate si biruinta, în Numele Domnului Isus! Amin.

PROCLAMATIA 23

Biblia spune în Ioan 15:5 „Eu sunt vita, voi sunteti mladitele.” Aceasta înseamna ca aceeasi viata care curge în vita, curge si prin mladite; aceeasi viata care curge prin Isus, curge si prin mine! Viata din vita nu este diferita de cea din mladite. Aleluia! Calitatea vietii pe care o are Isus este aceeasi calitate de viata care curge prin mine! Sunt exact ca si El. Refuz o viata mediocra, în Numele lui Isus!

Refuz sa fiu bolnav si abatut, în Numele lui Isus! Sunt plin de vitalitate divina. Sunt plin de energie divina. Viata Lui curge prin sângele meu si îmi vitalizeaza toate organele si tesuturile din corp. Sunt imunizat în mod divin fata de orice boli si neputinte. Nici S.I.D.A si nici o alta boala nu pot sa-si gaseasca adapost în trupul meu. Bacteriile si virusii nu se pot multiplica în trupul meu, pentru ca viata lui Isus curge prin mine! Celulele sângelui meu se multiplica normal, în Numele lui Isus! Nici un cancer si nici o tumoare nu pot sta în trupul meu! Viata lui Cristos este în mine.

Viata buna, normala si lunga este a mea, în Numele lui Isus. Sanatatea este a mea, în Numele lui Isus. Voi trai ca sa le vestesc bunatatea lui Dumnezeu celor din generatia mea. Nu voi da înapoi; nu voi muri din cauza bolii, este imposibil! Îti multumesc, Doamne Isuse! Sufletul meu prospera, iar trupul meu se simte bine, mintea mea este sanatoasa, în Numele lui Isus. Amin.

PROCLAMATIA 24

Biblia spune în Isaia 33:24 … Nici un locuitor nu zice: „Sunt bolnav!” Poporul Ierusalimului capata iertarea faradelegilor lui.” Sunt o creatie noua, am fost nascut din nou, în Împaratia lui Dumnezeu. Eu locuiesc în Sion, în orasul lui Dumnezeu; de aceea niciodata nu voi marturisi ca sunt bolnav. Partea bolnava din mine a fost îndepartata. Locuiesc în sanatate; umblu în sanatate divina, toate zilele vietii mele.

Trupul meu raspunde la Cuvântul lui Dumnezeu si nu la boala. Boala este ceva strain pentru trupul meu, în Numele Domnului Isus. Marturia mea este despre sanatate, pace, prosperitate, bucurie. Umblu în binecuvântarile lui Dumnezeu. Nu mai recunosc supararea în viata mea, ci merg doar înainte si în sus, în Numele lui Isus. Drumul meu este drumul celui neprihanit; de aceea el va straluci tot mai mult pâna la miezul zilei – Proverbe 4:18. Cu fiecare zi a vietii mele sunt tot mai tare; merg din slava în slava, din credinta în credinta si din putere în putere. Cuvântul lui Dumnezeu este viu în mine si este medicament pentru trupul meu. Nu pot fi vreodata bolnav, pentru ca Isus a platit pretul pentru sanatatea mea. Eu umblu în sanatate divina. Sufletul meu prospera si aceasta este voia lui Dumnezeu si pentru sanatatea mea fizica, în Numele lui Isus. Am învins boala, l-am învins pe cel rau si am biruit lumea, pentru ca Duhul Sfânt locuieste în mine. În Numele lui Isus. Amin.

PROCLAMATIA 25

Biblia spune în 2 Corinteni 5:7 „… pentru ca noi umblam prin credinta si nu prin vedere.” Declar, în Numele lui Isus, ca eu sunt crestin; de aceea eu umblu prin credinta în Cuvântul lui Dumnezeu si nu prin ceea ce observ cu ochii mei. Sunt ceea ce Dumnezeu spune ca sunt si am ceea ce Dumnezeu spune ca am. Iau seama numai la Cuvântul Lui care vorbeste despre vindecarea si sanatatea mea, nu iau seama la minciunile celui rau, în Numele lui Isus.

Declar ca mintea mea, trupul meu si duhul meu functioneaza în stare perfecta, asa cum au fost create de El. Mintea, trupul si duhul meu sunt în centrul voii lui Dumnezeu pentru viata mea. Traiesc si functionez prin ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu spune. Preamaresc Cuvântul lui Dumnezeu în viata mea; Cuvântul Lui domneste în viata mea. Toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele meu, asa cum spune Cuvântul în Romani 8:28. Nimic rau nu poate avea succes împotriva mea, pentru ca toate lucrurile create de El lucreaza împreuna ca sa-mi faca bine si ca eu sa devin ceea ce Dumnezeu a hotarât sa fiu.

Progresul este partea mea, dezvoltarea este partea mea, belsugul este partea mea, vindecarea divina este partea mea, în Numele Domnului Isus Cristos. Sufletul meu este înviorat, iar eu umblu în binecuvântari. Voi trai vesnic ca sa declar în mod continuu laudele lui Dumnezeu pe pamântul celor vii, în Numele Domnului Isus Cristos. Amin.

Acest material poate fi gasit si in format PDF accesand acest link.

36 de comentarii la „Proclamaţiile credinţei / Sănătate şi vindecare! – Pastor Chris Oyakhilome

 1. ajuta-ma doamne sa ma incred in tine si sa nu ma uit la ceea ce zic oamenii ca sunt eu si familia mea. ajuta-ma sa ma vad asa cum tu ma vezi.

 2. Cind Logosul va deveni pentru tine Rhema atunci el va crea in tine ceea ce spune. Citeste Cuvântul, mediteaza la el(Iosua 1:8), lasa-L sa coboare de la minte la inima, fa-te una cu El, proclama-l. Cunoaste-L prin descoperire (epignosis) pina ajungi la convingerea ca ceea ce spune poate sa si realizeze. Cuvintul pe care-l citesti este acelasi Cuvint cu care Dumnezeu a creat lumea. Rhema creaza in tine si pentru tine tot ceea ce ai nevoie. Nimic din ceea ce ceri nu poate fi imposibil de creat pentru tine pentru ca Rhema este Cuvintul care creaza. Domnul sa te binecuvinteze cu intelegere (Efeseni 1:17-23)

 3. Multi lucratori nu au curajul sa proclame credinta
  penru ca nu au ajuns la dragostea desavirsita,si inca mai au frica..O de ar fi numai atit…O de
  s-ar recunoaste macar..
  Pericolul mare este ,cind cineva suceste cuvintul lui Dumnezeu..si incepe sa se justifice,contrar voii lui Dumnezeu. In aceste cazuri apare orgoiul si mindria. Sa ne ferim de aceste pacate si mai degraba sa recunoastem ca inca nu am ajuns la nivelul cerut de Dumnezeu,dar sa inaintam prin credinta si sa cautam pentru a fii apti pentru orice lucrare buna, si sa luam exemlu de la cei care au ajuns la un nivel mai inalt si sa mergem pe urmele lor intrucit ei pe urmele Domnului Isus..
  Proclamatia este minunata..Pacea sa va insoteasca si mai departe…Alexandru

 4. Declaraţia asta are în centru pe om (eu-l) nu este deloc cristocentrică. Este un fel de homolatrie (închinare înaintea fiinţei umane) la justificată cu Biblia.

 5. creştinismul are în centru pe Cristos nu pe om.
  proclamaţia asta este în contrast cu Biblia pentru că apostolul Pavel a avut şi el boli pe care nu i le-a vindecat Domnul şi acesta este doar un mic exemplu.

 6. Silviule, este o diferenta intre inchinare la eu si revendicarea fagaduintelor Scripturii pentru tine insuti!

 7. Adrian, se pare ca facem din Dumnezeu un fel de lampa lui aladin revendicandu-ne „drepturile promise” si uitam ca si Isus a trait in lipsuri(a avut doar haina de pe El){halal prosperitate}(n-a avut bani nici ptr templu si l-a trimis pe Petru sa pescuiasca ptr a gasi bani),si pavel a fost bolnav si nu a fost vindecat (poate sunteti voi mai vrednici decat Pavel, sau o fi pastor chris?)chiar si Timotei a avut nevoie de vin ptr stomacul lui.

  filipeni 2:21
  deci aveti grija.
  coloseni 3:1,2
  1. Dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Hristos stă la dreapta lui Dumnezeu.

  2. Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ.

 8. Adelina, eu nu ma includ in acel plural („facem”).
  Hai sa o luam mai usor inante sa aruncam ceva la „gunoi”. Cuvantul spune sa cercetam toate lucrurile inainte sa luam ce este bun, nu sa ne ferim pur si simplu de ce ni se pare rau fara sa fi cercetat inainte:

  1. Revendicatul drepturilor promise incepe in viata oricarui credincios prin predare. Mantuirea e o fagaduinta. Nu ai „revendicat-o”? Ce drept aveai sa fi mantuita? Nici unul! Dar ai primit-o prin credinta.
  2. Vorbesti prea usor despre Isus. Isus NU s-a zbatut in lipsa. El nu s-a ingrijorat de ziua de maine si sti de ce? Pentru ca EL insusi aplica ce ne-a invatat pe noi cu privire la hrana pasarilor si imbracamintea firelor de iarba. Inainte sa faci o afirmatie da citat din Biblie: unde scrie ca EL nu a avut decat haina de pe EL?
  3. Ai spus ca nu a avut bani de templu… Te rog mai citeste? Petru l-a scapat pe Isus de datorie? Petru l-a scos pe Isus din necaz? Daca era dupa „priceperea” lui Petru… stateau si o noapte intreaga fara sa prinda un peste macar… dar unul cu bani in gura. Asa ca intamplarea dovedeste contrariul: ISUS A AVUT TOTUL LA DISPOZITIE EXACT CAND AVEA TREBUINTA. Nu uita: EL este DUMNEZEU!
   Prosperitate nu inseamna nici desfrau cum cred unii, nici opulenta, nici atitudine tip Becali. Prosperitate inseamna pur si simplu sa nu duci lipsa de nici una din binecuvantarile PROMISE ale lui Dumnezeu!
  4. Tu crezi ca pe Dumnezeu nu l-a interesat decat sa intram si noi „de mila de sila” in cer? Oare chiar jertfa Lui nu vorbeste si de alte fagaduinte in acelasi „pachet”? Am ajuns atat de spirituali dupa ce am primit fara merit mantuirea incat nu mai avem nevoie de nici o alta fagaduinta din Scriptura pentru a ajunge acolo Sus?
  5. Citeste si articolul asta: http://blog.raul-vietii.ro/sa-cunoastem-adevarul/tepusul-lui-pavel.html
 9. Total de acord cu fratele Adrian la care tin sa adaug urmatoarele: „Caci cunoasteti harul Domnului nostru Isus Cristos. El,desi era sarac s-a facut bogat pentru voi, pentru ca prin saracia Lui voi sa va imbogatiti” asta insemnand prosperitate financiara pentru ca Domnul Isus nu avea cum sa se fi facut sarac spiritual din moment ce El este exemplul desavarsit al sfinteniei in trup.

  Alt pasaj care ne demonstreaza ca El nu vrea ca noi sa fim saraci,bolnavi si sa traim in limitele acestea oemnesti este :”Eu am venit ca oile sa aiba viata si s-o aiba DIN BELSUG”Ioan 10 cu 10.Amintesc insa si din vechiul testament unde multi oameni ai lui Dumnezeu au alesi viata prospera oferita de Dumnezeu,David a fost foarte bogat,Moise de asemenea,Avraam etc,iar in spalmul 23 scrie clar „Domnul este pastorul meu,nu voi duce lipsa DE NIMIC.”Acum insa depinde de fiecare dintre noi cum alegem sa traim!

  Fiti binecuvantati toti si Domnul sa va lumineze pe cei care inca aveti ceata inspirata de sistemul comunist peste ochii vostrii.

  P.S.Adelina tin sa iti reamintesc despre pastorul Chris ca Domnul is foloseste in asa fel incat sute de oameni sunt vindecati prin el pentru ca el nu spune Domnul sa vindece sau Domnul nu a vindecat…ci isi insuseste chemarea si trimiterea pe care Domnul ne a dat o la toti..”Vindecati bolnavii,curatiti leprosii,scoateti afara demoni ,inviati mortii”.Asa ca „Nu judecati ca sa nu fiti judecati”,ganditi-va bine inainte sa atrageti blesteme asupra voastra aruncand cu noroi in oamenii lui Dumnezeu prin care acesta lucreaza cu mari semne si minuni!Mai bine va rugati ca Domnul sa il aduca pe pastorul Razvan la acelasi nivel cu pastorul Chris ca Domnul sa vindece si prin mainile lui bolnavii din Romania si sa faca aceleasi lucrari pe care le a facut Domnul Isus pe pamant!

 10. Nu orişicine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.

  Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?”

  Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.”

  De aceea, pe orişicine aude aceste cuvinte ale Mele, şi le face, îl voi asemăna cu un om cu judecată, care şi-a zidit casa pe stâncă.

  A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbuşit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă.

  Însă oricine aude aceste cuvinte ale Mele, şi nu le face, va fi asemănat cu un om nechibzuit, care şi-a zidit casa pe nisip.

  A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile, şi au izbit în casa aceea: ea s-a prăbuşit, şi prăbuşirea i-a fost mare.”

  Acestea sunt adevăratele cuvinte ale lui Dumnezeu, şi singurele vrednice de crezare.
  Ceea ce se întîmplă cu generaţia actuală nu este decît pedeapsa lui Dumnezeu pentru ignoranţă. Cine îşi mai ia osteneala să cerceteze zilnic Cuvantul lui Dumnezeu? Cine se mai adînceşte în Cuvînt pentru a gasi hrana pentru fiecare zi? Soluţia e simplă: nici nu mai trebuie s-o faci a facut-o pastorul Chris pentru noi a inventat el o alta Scriptura mai mica, mult mai mica si mai usoara pentru noi, luand foarfeca si taind dupa buna lui placere pasajele care i se potrivesc proclamatiilor lui. Nu regasesc invatatura Domnului Isus in nici una din proclamatiile pastorului Chris. Domnul Isus ne spune ca daca vrea sa Il urmeze cineva sa se lepede de sine sa isi ia crucea si sa Il urmeze. Astazi nu mai e la moda crucea, ci bunastarea, sanatatea, fuga dupa binecuvantari cu orice pret.

  Cine a crezut în ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut braţul Domnului?

  El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un Lăstar care iese dintr-un pământ uscat. N-avea nici frumuseţe, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi înfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă.

  Dispreţuit şi părăsit de oameni, om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă.

  Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, şi smerit.

  Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie, şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.

  Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă… Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui.
  Apostolii de asemenea vorbesc despre suferinta, sa nu uitam ca in primul secol martor al invierii era egal cu martir. Cati din apostolii Domnului au platit cu viata? Si noi ne declaram apostoli?
  Intr-un fel aici e testul> Ferice va fi de voi cand din prcina Mea oamenii va vor ocari va vor prigoni si vor spune tot felul de lucruri rele si neadevarate impotriva voastra. Aceasta e crucea noastra prigoana din pricina Numelui Sau.
  Orice va voi sa traiasca cu evlavie in Hristos va avea de suferit.
  Va urez dragii frati si surori sa cercetati scripturile si nu lasati asa de lesne sa fim furati cu o alta evangelie chiar daca un inger din cer ar veni sa ne o vestesca.
  Stiu ca traim intr o lume bolnava si fiecare avem probleme de diferite feluri si cautam rezolvare dar sa nu ne trezim ca ajungem sa facem orice fel de compromis numai ca se ne atingem scopul aici pe pamant.
  Eu cred in minuni, si nu odata am avut parte de vindecare miraculoasa si de protectia Domnului care ma scapat de la moarte de mai multe ori in viata, si cu toate acestea eu zic ca acesta e putin lucru pe langa faptul ca intr o zi am inteles ca sufletul meu e mult mai bolnav decat trupul. si daca trupul acesta sufera e pentru o vreme, dar daca problema sufletului nu e rezolvata acesta va avea consecinte vesnice. Si ca pentru sufletul meu trebuia ca Insusi Fiul lui Dumnezeu sa moara. aici cred ca e miezul Evangheliei pe care ma tem ca l pierdem asa de usor. Din zece leprosi pe care ia vindecat Domnul doar unul s a intors sa I multumeasca. Pavel, Timotei, aveau probleme de sanatate si Domnul nu a intervenit. harul Lui era in slabicunile lor facut desavarsit. Caund sunt slab atunci sunt tare, zicea Pavel.
  Despre prosperiate ce sa mai spunem ca in primul veac crestinii erau intr o saracie lucie.
  Domnul Isus zice despre el ca Fiu al omului ca pasarile si o vulpile earu mai bogate decat El. Pasarile au cuiburi, vulpile vizuini, Fiul omului nunare unde isi pleca capul.
  Domane trezeste ti Tu biserica si nu o lasa mancata de lupi rapitori.

 11. Frate(?) Motocan, o gramada din versetele expuse de dvs. sunt mai degraba impotriva dvs. decat in sustinerea celor ce le afirmati. Va grabiti cu acuzatiile fara o documentare corecta biblic.

  Domnul este cel ce-si apara biserica si misiunea.

  Si o intrebare: Daca ati interpretat asa cum intentionati ultimul text adus in discutie, dumneavoastra de ce nu locuiti sub cerul liber? Daca nu, macar aveti bunul simt sa locuiti pe linoleu fara perna sau alte proptele pentru cap?

 12. Asa imi place ca toti dati unicul si acelasi exemplu contra: cel cu Pavel si mai adaugati ca „acesta e numai un mic exemplu din multe altele…”. Serios?! Dar ce alt exemplu de boala nevindecata (in cadrul unui credincios) din Biblie cunoasteti? Eu in toata Biblia nu am gasit decat ca Isus a vindecat pe toti si pe toate! Dar ca sa stiti, chiar si cazul lui Pavel nu este decat o interpretare gresita a versetelor. Documentati-va! 🙂

  DUMNEZEU vindeca si azi si vrea sa traim din belsug tocmai ca sa putem fi o binecuvantare pentru altii!!! Amin! 🙂

 13. Dragul meu frate in Hristos, ma bucur asa de mult de dialogul nostru, ma bucur ca ai avut curajul sa ma infrunti,
  Mi ar face mare placere daca as cunoaste si numele tau, eu nu imi ascund identitatea , si nu mi e rusine de Evanghelia lui Hristos chiar daca pt ea trebuie sa sufar .
  Vreau sa iti spun ca textul pe care l am folosit la sfirsit de mesaj e din Luca 9
  Cum să urmăm pe Isus… (text prea mare)

 14. Frate Daniel, eu ma numesc Adrian. Din pacate nu am putut posta integral tot mesajul dvs. Ati facut un studiu complex ce poate fi tehnic postat pe un forum sau ca articol de blog. Tonul ironic din ultimul meu comentariu a vrut sa scoata in evidenta faptul ca Isus nu ne indeamna la o viata de saracie dupa cum ati si detaliat in studiul cu care ati revent. Daca v-a ofensat cumva imi cer scuze. Sunt multi oameni care se reped sa trimita comentarii critice fara o argumentatie cu o atitudine potrivita.

  In ce priveste studiul trimis va voi raspunde pe mail.

 15. Care e diferenta dintre minuni si vindecari?
  Marcu 6:5
  N-a putut să facă nici o minune acolo, ci doar Şi-a pus mâinile peste câţiva bolnavi, şi i-a vindecat.
  Ce ziceti de versetul acesta?
  Minunea are de a face cu sufletul vindecarea cu trupul.
  Mi nunea are de a face cu schimbarea mintii metanoia innoirea mintii a gandirii, cum gandesc despre Dumnezeu. Vindecarea are de a face cu carnea pacatoasa care ramane in esenta pacatoasa si supusa slabiciunii, bolii neputintei si in final mortii.
  Pentru mine minune inseamna sa intelegi planul Lui Dumnezeu si sa ii Te inchini Lui in orice situatie.
  Minune a fost pentru mine cand am inteles ca pentru pacatele mele a murit altcineva, si eu acum sunt liber sa zbor catre Tatal ceresc.
  Minune a fost atunci cand bunicul meu nu acedat in fata comunstilor care l au bagat in inchisoare pt simplul fapt ca nu se leapada de Cristos si credinta.
  Minune a fost atunci cand Petru a inteles ca pentru Domnul nu e vrednic sa fie rastignit decat cu capul in jos.
  Minune a fost cand cei ce earu in flacari cantau cantari spre slava lui Dumnezeu.
  Minune a fost cand unii, ca să dobândească o înviere mai bună, n-au vrut să primească izbăvirea, care li se dădea, şi au fost chinuiţi.
  1Imp 17.22; 2Imp 4.35; Fapt 22.25;
  Evrei 11:36
  Alţii au suferit batjocuri, bătăi, lanţuri şi închisoare;
  Gen 39.20; Ier 20.2; Ier 37.15;
  Evrei 11:37
  au fost ucişi cu pietre, tăiaţi în două cu ferestrăul, chinuiţi; au murit ucişi de sabie, au pribegit îmbrăcaţi cu cojoace şi în piei de capre, lipsiţi de toate, prigoniţi, munciţi, –
  1Imp 21.13; 2Cron 24.21; Fapt 7.58; Fapt 14.19; 2Imp 1.8; Mat 3.4; Zah 13.4;
  Evrei 11:38
  ei, de care lumea nu era vrednică – au rătăcit prin pustiuri, prin munţi, prin peşteri şi prin crăpăturile pământului.
  1Imp 18.4; 1Imp 19.9;
  Evrei 11:39
  Toţi aceştia, măcar că au fost lăudaţi pentru credinţa lor, totuşi n-au primit ce le fusese făgăduit;
  Evr 11.2-13;
  Evrei 11:40
  pentru că Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n-ajungă ei la desăvârşire fără noi.
  Cat de putin mai vorbin noi de cer
  Asa de legati suntem de pamant de carne de tot ce tine de desertaciune si uitam ca adevaratele promisiuni isi asteapta implinirea in Hristos.

 16. Dragul meu frate in Hristos, ma bucur asa de mult de dialogul nostru, ma bucur ca ai avut curajul sa ma infrunti,
  Mi ar face mare placere daca as cunoaste si numele tau, eu nu imi ascund identitatea , si nu mi e rusine de Evanghelia lui Hristos chiar daca pt ea trebuie sa sufar .
  Vreau sa iti spun ca textul pe care l am folosit la sfirsit de mesaj e din Luca 9
  Cum să urmăm pe Isus.
  Luca 9:23
  Apoi a zis tuturor: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi, şi să Mă urmeze.

  Pe când erau pe drum, un om i-a zis: „Doamne, Te voi urma oriunde vei merge.”
  Isus i-a răspuns: „Vulpile au vizuini, şi păsările cerului au cuiburi; dar Fiul omului n-are unde-Şi odihni capul.”

  Ce vreau sa iti spun nu este altceva decat ce ne spune Isus.El este onest atunci cand ne cheama nu ne promite mai mult decat a avut El pe pamant, ziua Isus si o petrecea invatand norudul tamaduind bolnavii si noaptea era sus pe munte in rugacuine.
  Dragul meu in sensul acesta trebuie inteles textul, Imparatia Lui nu era din lumea acesta. El are o Imparatie mai buna decat aceasta. Trebuiesa iti faci bine socotelile atunci cand esti invitat de Isus intr o relatie avem ex celui care nu reuseste sa isi termine turnul. Trebuie sa iei in calcul tot ce iti spune si iti porunceste El.
  Sau daca te uiti in Luca 14 costul uceniciei e si mai mare.
  Dacă vine cineva la Mine, şi nu urăşte pe tatăl său, pe mama sa, pe nevasta sa, pe copiii săi, pe fraţii săi, pe surorile sale, ba chiar însăşi viaţa sa, nu poate fi ucenicul Meu.
  Luca 14:27
  Şi oricine nu-şi poartă crucea, şi nu vine după Mine, nu poate fi ucenicul Meu.
  Luca 14:28
  Căci, cine dintre voi, dacă vrea să zidească un turn, nu stă mai întâi să-şi facă socoteala cheltuielilor, ca să vadă dacă are cu ce să-l sfârşească? Multi l au parasit dupa aceste cuvinte.
  Ce ne spune aici Isus e chiar dramatic, atat de mare trebuie sa fie iubirea noastra fata de El incat sa fim in stare sa renuntam la orice pt. El.
  Cea mai mare porunca dintre toate este aceasta sa iubesti pe Domnul Dunezeul tau cu toata inima, puterea si cugetul tau si pe apropele tau ca pe tine insuti.
  Acum normal ca nu o sa locuim toata viata in padure caci nici El nu cred ca a facut o . si ma voi stradui sa fac familiei mele cat mai mult mconfort material, darnu asta spun aceste texte ci ele spun sa fim gata in orice situatie sa renuntam la confortul nostru si la orice lucru si chiar la relatii de dragul Domnului Isus.

 17. In Vt este un text extrem de dur>
  Dacă fratele tău, fiul mamei tale, sau fiul tău, sau fiica ta, sau nevasta care se odihneşte la sânul tău, sau prietenul tău pe care-l iubeşti ca pe tine însuţi, te aţâţă în taină, zicând: „Haidem, şi să slujim altor dumnezei!” – dumnezei pe care nici tu, nici părinţii tăi nu i-aţi cunoscut,
  Deuteronomul 13:7
  dintre dumnezeii popoarelor care vă înconjoară, lângă tine sau departe de tine, de la o margine a pământului până la cealaltă –
  Deuteronomul 13:8
  să nu te învoieşti şi să nu-l asculţi; să n-arunci spre el o privire de milă, să nu-l cruţi, şi să nu-l ascunzi.
  Deuteronomul 13:9
  Ci să-l omori; întâi mâna ta să se ridice asupra lui ca să-l omoare, şi apoi mâna întregului popor;
  Deuteronomul 13:10
  să-l ucizi cu pietre, şi să moară, pentru că a căutat să te abată de la Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos din ţara Egiptului, din casa robiei.
  Deuteronomul 13:11
  Să se facă aşa, pentru ca tot Israelul să audă şi să se teamă, şi să nu se mai săvârşească o faptă aşa de nelegiuită în mijlocul tău.

  Habacuc ne da o puternica lectie cum ar trebui sa Il urmam pe Dumnezeu.
  Căci chiar dacă smochinul nu va înflori, viţa nu va da nici un rod, rodul măslinului va lipsi, şi câmpiile nu vor da hrană, oile vor pieri din staule, şi nu vor mai fi boi în grajduri,
  Habacuc 3:18
  eu tot mă voi bucura în Domnul, mă voi bucura în Dumnezeul mântuirii mele!
  Habacuc 3:19
  Domnul Dumnezeul este tăria mea; El îmi face picioarele ca ale cerbilor, şi mă face să merg pe înălţimile mele. – Către mai marele cântăreţilor. De cântat cu instrumente cu coarde. Ai auzit vreo astel de cantare in bisericile noastre?
  Domnul a scos pe poporul Sau din Egipt si l a dus inpustie ca sa il invete o lectie importanta>
  Astfel, te-a smerit, te-a lăsat să suferi de foame, şi te-a hrănit cu mană, pe care nici tu n-o cunoşteai şi nici părinţii tăi n-o cunoscuseră, ca să te înveţe că omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice lucru care iese din gura Domnului trăieşte omul. Deut 8 vesetul 3

 18. Gandaeste te la Avraam cand Dumnezeu ii promite tara Cannaaului ca tara pe ca I o va darui lui si semintiei lui, si Avraam trebuie sa isi cumpere o bucata de pamant de la fii lui Het sa isi ingroape sotia.
  Avraam a înţeles pe Efron. Şi Avraam a cântărit lui Efron preţul cumpărării despre care vorbise, în faţa fiilor lui Het: patru sute de sicli de argint, care mergeau la orice negustor.
  Geneza 23:17
  Ogorul lui Efron din Macpela, care este faţă în faţă cu Mamre, ogorul şi peştera din el, şi toţi copacii care se aflau în ogor şi în toate hotarele lui de jur împrejur,
  Geneza 23:18
  au fost întărite astfel ca moşie a lui Avraam, în faţa fiilor lui Het şi a tuturor celor ce treceau pe poarta cetăţii.
  Geneza 23:19
  După aceea, Avraam a îngropat pe Sara, nevasta sa, în peştera din ogorul Macpela, care este faţă în faţă cu Mamre, adică Hebron, în ţara Canaan.
  Geneza 23:20
  Ogorul şi peştera din el au fost întărite astfel lui Avraam ca ogor pentru înmormântare, de către fiii lui Het.
  Avraam a invatat corect lectia> Domnul este mostenirea mea si rasplata mea cea mare, nici macar tara, nici macar fiul Isac, pe care este gata sa il dea Domnului ca jertfa.
  Domnul Isus ne spune in predica de pe munte
  Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina, şi unde le sapă şi le fură hoţii;
  Matei 6:20
  ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură.
  Matei 6:21
  Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră.
  Si El ne promite aici hrana si imbracaminte, acesta e promisiunea Lui pentru viata noastra
  Nu vă îngrijoraţi dar, zicând: „Ce vom mânca?” Sau: „Ce vom bea?” Sau: „Cu ce ne vom îmbrăca?”
  Matei 6:32
  Fiindcă toate aceste lucruri Neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele.
  Matei 6:33
  Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Multumesc Domnului ca am ce manca si ce bea si ce imbraca si mai mult am si unde sta dar recunosc aceasta e un har de la Domnul.
  Dar dacă a dat Dumnezeu cuiva avere şi bogăţii, şi i-a îngăduit să mănânce din ele, să-şi ia partea lui din ele, şi să se bucure în mijlocul muncii lui, acesta este un dar de la Dumnezeu. Ce zici de asta? Cat de mare e partea noastra? Stim sa dam si la altul? Stim sa nu ne incredem in ele(bogatii) stim sa ajutam pe sfinti?
  Agur are o rugaciune f interesanta in Proverbe 30
  Proverbele 30:7
  Două lucruri Îţi cer; nu mi le opri, înainte de moarte!
  Depărtează de la mine neadevărul şi cuvântul mincinos; nu-mi da nici sărăcie, nici bogăţie, dă-mi pâinea
  Ca nu cumva, în belşug, să mă lepăd de Tine, şi să zic: „Cine este Domnul?” Sau ca nu cumva în sărăcie, să fur, şi să iau în deşert Numele Dumnezeului Meu. –
  Te ai rugat vreodata in felul acesta? Vezi pericolele care pandesc inima omului?
  Promisiuni ca vom fii tot timpul sanatosi sau ca nu ne vom imbolnavi sau ca vom ajunge toti la prosperitate nu le gasesc in biblie si cred ca e foarte periculos sa mergem cu astfel de pretentii in fata sfinteniei lui Dumnezeu.

 19. Ma voi ruga lui Dumnezeu pentru generatia noastra sa gaseasca adevarul din scripturi si sa nu se lase pe mana unor astfel de invataturi.
  Si eu as dori sa imi schimd linoleul de care mi ai zis cu gresie de marazzi, si daca va voii Domnul o voi face dar ti am mai spus ,ma tem ca pierdem miezul evangheliei.moartea si invierea Domnului Isus Hristos, acesta trebuie sa fie procuparea noastra.
  De dragul Lui trebuie sa fim in stare sa vindem tot ce avem si sa Il urmam neconditionat.
  Intr un legamat ambele partii se indatorau la ceva. Ii dator Dumnezeu cuiva ,cu ceva sub soare sau tot ce ni se intampla e doar harul si bunatatea Sa? Care este partea noastra cand intram in aceasta relatie?
  Binecuvantarile Lui vizeaza din cate inteleg eu Persoana Lui Hristos. In El avem toate binecuvantarile
  Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos. (Din cate vad eu ele vizeaza zona duhovniceasca si nu cea trupeasca)
  În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, după
  ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale,
  spre lauda slavei harului Său, pe care ni l-a dat în Preaiubitul Lui.
  În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său,
  pe care l-a răspândit din belşug peste noi, prin orice fel de înţelepciune şi de pricepere;
  căci a binevoit să ne descopere taina voii Sale, după planul pe care-l alcătuise în Sine însuşi,
  ca să-l aducă la îndeplinire la plinirea vremurilor, spre a-Şi uni iarăşi într-unul în Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri, şi cele de pe pământ.
  În El am fost făcuţi şi moştenitori, fiind rânduiţi mai dinainte, după hotărârea Aceluia, care face toate
  ca să slujim de laudă slavei Sale, noi, care mai dinainte am nădăjduit în Hristos.
  Şi voi, după ce aţi auzit cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre); aţi crezut în El, şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt, care fusese făgăduit,
  şi care este o arvună a moştenirii noastre, pentru răscumpărarea celor câştigaţi de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui.
  Din pacate eu nu observ la pastorul Chris preocupare pt. a detalia sfintirea, iertarea pactelor, infierea, rascumpararea, innoirea mintii ,pecetluirea, tema harului, inima omului care e deznadajduit de rea si nespus de inselatoare, ce sa mai vorbim de saracia in duh, bunatate , blandete, bucuria in prigoniri.,dragoste… ci procuparea pt propriul trup.
  Eu as trage un puternic semnal de alarma generatiei mele ca un adevarat strajer al Domnului, atentie la citirea Scripturii, scriptura ne a fost data ca intreg, eu nu ma multumesc cu cateva proclamatii mai ales daca aceste se contrazic cu scriptura.
  In speranta ca mesajul meu va ajuta pe cineva sa se intoarca la scriptura si la adevaratul Dumnezeu eu ma rog ca Dumnezeu sa lucreze in Romania adevarata curatire.
  Sfinteste i prin Cuvantul Tau, Cuvantul Tau este adevarul.

 20. sa nu crede ti ca eu nu cred in minuni cred cu tarie si ma rog ca generatia noastra sa aiba parte de minuni radicale dar in acelasi timp ma gandesc la generatia care a iesit din egipt si care au vazut minuni cum nici o alta generatie de sub soare n au mai vazut si totusi nu le a folosit la nimic pentru ca in afara de doi au sfarsit sub nisipurile pustiei. Domnul sa ne binecuvinteze generatia cu ascultare de El si cu credinta in El si in Cuvantul Lui.
  Ma bucur de preocuparea voastra pentru rugaciune si vindecare, si am vazut de atatea ori mana Domnului la lucru.
  ma preocupa sanatatea mea trupesca, si multumesc Domnului ca pana la varsta aceasta de 34 de ani nu am avut nici o zi de spitalizare si imi doresc sa nici nu am, dar recunosc ca acesta e harul Lui si depind intru totul de El. Am grija de trupul meu il hranesc corespunzator si evit imbuibarile, il obisnuiesc si cu postul si rugaciunea incerc sa mi l infranez si incerc intotdeauna o conducere duhovniceasca. Ma preocupa si bunastarea as fii un ipocrit dac nu as recunoaste o dar in primul rand ma staduiesc sa fiu placut Domnului cu care am incheiat un legamant la bine si la geu in sanatate si in boala in belsug sau saracie pana la moarte.

 21. Frate Daniel, daca in concluzie sunteti de aceiasi parere cu a noastra ca va doriti sa fiti la fel de sanatos spiritual cat si trupeste sau sa nu duceti lipsa de nici un bun pamantesc pana veti ajunge acolo unde ne dorim SI NOI sa ajungem, nu prea inteleg in ce ne criticati.

  Credeti oare ca nu ne intereseaza caracterul nostru inainte de orice? Daca veti consulta site-ul veti gasi o gramada de inregistrari audio ce au ca tema caracterul crestin.

  Problema e ca mult prea multi critica minunile, vindecarile si orice este supranatural ascunzandu-se dupa intentii inalt spirituale uitand ca si acestea fac parte din fagaduintele Scripturii.

 22. Nu inteleg rostul insirarii atator pasaje din scriptura,unele dintre ele neavand nici cea mai mica apropiere de subiectul discutat aici sau de pastorul chris…eu vreau sa te intreb doar atat dragule prieten care il critici atat de sus si tare pe pastorul chris…Tu de ce nu poti face minunile pe care Domnul le face prin pastorul Chris?
  Daca tu esti mai bun,mai inteligent mai inzestrat ca el duhovniceste de ce nu ai ajuns la un asemenea nivel incat sa vindeci tu sute de bolnavi la fiecare conferinta?sa conduci o biserica de zeci de mii de oameni care la randul ei sa deschida zeci si sute de biserici?…Pune ti in minte textul asta…”Ii veti cunoaste dupa roade”..si „Pomul bun face roade bune”…asa ca documenteaza te mai bine despre pastorul Chris inainte sa il improsti cu noroi…si chiar daca am zice ca e asa cum zici tu si el e unul dintre cei care ne induc pe noi in eroare si tot Biblia nu iti da dreptul sa il judeci!nu cred ca asta e scopul tau pe pamant de a-i judeca pe altii!Exact cum a spus Domnul Isus,primul dintre voi fara de pacat sa arunce primul cu piatra…asta faceti voi aruncati cu pietre in oamenii lui Dumnezeu!cand o sa vad unul de genul vostru care critica mereu ca face si el semnele si minunile pe care le face pastorul Chris cu puterea de la Dumnezeu atunci poate voi incerca sa cred ce spuneti voi…poate..
  Oricum fi binecuvantat si Dumnezeu sa iti deschida ochii si mintea sa intelegi sa faci diferenta si sa nu mai judeci si daca vrei sa zici ceva despre cineva mai intai scoate barna din ochiul tau ca sa vezi deslusit cum sa scoti paiul din ochiul fratelui chris,asta desigur daca are un „pai” acolo.

 23. aaa si inca ceva…Daca viata din belsug,asa cum scrie in Cuvantul lui Dumnezeu „Eu am venit ca oile sa aiba viata si s-o aiba din BELSUG” nu este si pentru tine mergi la compania la care lucrezi sau de unde iei banii de care ai nevoie zi de zi si spune le sa iti mai scada din salariu ca vrei sa traiesti cum traiau odinioara unii ucenici mai saraci,sau sa dormi sub cerul liber..etc.mai bine ai recunoaste ca fiecare ne dorim sa traim cat mai bine si sa nu ne ingrijoram de ziua de maine!Iar daca Domnul ne da optiunea asta cand ne a pus inainte,moartea si viata,binecuvantarea si belstemul,noi de ce sa alegem viata si blestemul si nu binecuvantarea si viata?…chiar te sfatuiesc sa intri sa il studiezi pe pastorul chris si lucrarea pe care acesta o face si apoi sa intri inapoi aici sa comentezi parerea ta. http://www.pastorchrisonline.org

 24. Sanatate si vindecare! Se vinde bine , ca si retetele naturiste. Si vracii tot sanatate si vindecare promit. Multa sanatate va doresc!

 25. Am gasit raspunsul multumesc…alti oameni genul tau si al celor care vorbesc ce nu pot vedea slava lui Dumnezeu ,nu vor simti si nu vor experimenta puterile pe care le au primit de la Cristos din cauza legalismului!ce roade ai tu sau oamenii care il critica pe pastorul chris?pomul bun se va cunoaste dupa rodul bun…iar „acel curios” de ce este anonim si vorbeste din spate? de ce din miile de oameni care au fost in africa de sud numai el a fost atata de luminat si de inteligent incat sa vada ca nu se vindeca nimeni?la rugaciunea lui oare au crescut maini vreodata?NUMAI SA CRITICATI STITI DE ASTA IN ROMANIA NU SE INTAMPLA VINDECARI SEMNE SI MINUNI!

 26. unu la mana: frate gabriel, mie mi se pare ca il ironizezi un pic pe nedrept pe fratele daniel(cum ai zis mai sus,sa mearga la compania unde lucreaza si sa ceara micsorare de salar ca sa doarma sub cerul liber), il tratezi asa cu o subtila AROGANTA si superioritate, adika fratele daniel a fost un gentelmen(sper c-am scris corect:P)si a avut suficient respect fata de voi (banuiesc ca si tu faci parte din bis. raul vietzii)…la fel si admin, care si el l-a ironizat la inceput pe fr. daniel(am impresia ca tu de la admin ai „furat” ideea cu dormitul sub cerul liber sa-l „frigi” un pic pe fr. daniel, da in fine:P),dar macar admin a avut bunul simt sa isi ceara iertare…

  doi la mana: gabriel,fratilor de la raul vietii, si toti adeptzii asa zisului pastor chris(oare chiar asa il cheama in realitate??): pe mine chiar ma dati gata cu ce anume il aparati atata, ca Domnul face minuni(vindecari) prin pastor chris (ce fain va scoateti voi cu asta)…si daca Domnul NU FACE semne prin chris, ci SATAN, vi-ati pus intrebarea asta??? nu zice Biblia ca satan se preface in inger de luminina, si slujitorii lui in slujitori ai neprihanirii?
  …si nu tot Biblia zice,sa nu fim asa lesne crezatori, si sa nu ne lasam dusi de orice vant de invatatura, si sa nu dam crezare oricarui duh, ci sa CERCETAM! duhurile daca sunt de la Dumnezeu, caci in lume se vor scula multi proroci mincinosi, iar in alta parte biblia zice ca acesti proroci mincinosi vor face SEMNE mari si MINUNI, incat vor incerca sa insele daca va fi cu putinta chiar si pe cei ALESI! Isus a zis: Oile mele cunosc glasul Meu si nu se duc dupa glasul strainului…

  tot pt.gabriel: il acuzai pe fr. daniel, ca Biblia nu-ti da dreptul sa judeci…BA DA,sunt situatii cand ITI DA! si-ti dau argumente!: „nu judecati dupa aparente,ci JUDECATI dupa dreptate”(Ioan 7:24),in continuare iti dau doar referintele,sa nu ocup atata spatiu – 1 Cor.5:12; Efeseni 5:10-11; 1 Cor.2:15!!
  deci, in concluzie eu nu cred nici o boaba din invataturile acestui om, zis pastor chris, e un invatator mincinos (s-ar putea sa ma insel, dar daca chiar ma insel, n-a fi nici un bai, dar tare ma tem ca nu ma insel:P), iar despre ce se intampla acol in africa la scoala de vindecare, totul e un specatacol si o circarie prin care se manipuleaza multimea, care crede ca acol este o adevarata trezire, dar de fapt e o adevarata ratacire…multima asta cauta,specataculosul,senzationalul, cei mai multi merg acol sa scape de greutati,de datorii, sa fie vindecati de boli, adika pentru semne si minuni,prea putin pt. o pocainta reala

 27. Draga Mario, bine ar fi sa nu prea ironizam, insa nu putem sa nu dam uneori niste raspunsuri ce implica uneori si ironie. Uneori tastatura le da atata curaj unora sa comenteze incat se trezesc ca acuza pur si simplu. Nu stiu ce dar „duhovnicesc” o fi si asta… eu nu l-am gasit in Biblie.

  Dar sa-ti raspund pe scurt comentariului tau:

  1. Fara a ne purta cu lipsa de respect fata de oameni (indiferent de relatia lor cu noi) nu trebuie sa ne simtim jigniti atunci cand cineva aduce o argumentatie contrara. Si eu si gabriel am emis o contra argumentie (fiecare cum s-a priceput). Chiar daca exemplele ironice ar putea sa para exagerate, ele au fost folosite doar pentru a intelege niste realitati si nu pentru a jigni pe cineva. De altfel, daca citesti cu atentie domnul Daniel a inteles la ce ma refer…
   .
  2. Ne straduim fiecare sa fim adeptii lui Isus si a invataturii lui complete, nu ai unui om. Cat despre intrebarea ta „si daca Domnul NU FACE semne prin chris, ci SATAN, vi-ati pus intrebarea asta??? nu zice Biblia ca satan se preface in inger de luminina, si slujitorii lui in slujitori ai neprihanirii?” am impresia ca dovedeste multa lipsa de relatie cu EL. Pentru ca multi se folosesc de asemenea cuvinte sa arunce teama si confuzie asupra lucrarii lui Dumnezeu (o faceau si fariseii in vechime lui Isus), hai sa studiem putin textul:

   2 Corinteni 11:13-15
   Oamenii aceştia sunt nişte apostoli mincinoşi, nişte lucrători înşelători, care se prefac în apostoli ai lui Hristos.
   Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină.
   Nu este mare lucru dar dacă şi slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii. Sfârşitul lor va fi după faptele lor.

   Despre ce vorbeste contextul? Despre niste falsi apostoli care incercau sa strice ce facea Pavel. Cum isi dovedeste Pavel autenticitatea fata de acestia? Cu ce argumente? vedem mai departe in aceiasi epistola:
   2 Corinteni 12:1  E nevoie să mă laud, măcar că nu este de folos. Voi veni, totuşi, la vedeniile şi descoperirile Domnului. (asta e argument? pai daca erau vedenii de la cel rau?)
   2 Corinteni 12:11-12  Am ajuns nebun: voi m-aţi silit. Dar voi trebuia să mă lăudaţi, căci, măcar că nu sunt nimic, totuşi cu nimic n-am fost mai prejos de aceşti apostoli aşa de minunaţi. Semnele unui apostol le-aţi avut printre voi în toată răbdarea, prin semne, puteri şi minuni care au fost făcute între voi.

   Tot Pavel spune in 1 Corinteni 4:19-20 Dar dacă va voi Domnul, voi veni în curând la voi, şi atunci voi vedea nu vorbele, ci puterea celor ce s-au îngâmfat. Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu stă în vorbe, ci în putere. Pe ce pune accentul? 🙂

   In fata faraonului au facut minuni si slujitorii lui Satan si Moise, insa numai slujitorul Domnului a depasit nivelul minunilor celui rau. E de asteptat la slujitorii lui Dumnezeu sa faca minuni mai mari decat poate face vrasmasul si nu invers!

   Iata ca frica ta nu dovedeste decat o slaba relatie cu Cel ce nu ne-a dat un Duh de frica ci unul… te las pe tine sa studiezi…

   Daca ramai convins ca teama de orice e nou sau spectaculos te va face mai spiritual, atunci e cazul sa te indoiesti pana si de religia pe care o ai (o ironie, cu tot respectul)… daca ai fost cumva inselat de Satan? de unde sti tu ca e ok ce ai crezut sau experiment?

   Te indemn cu toata dragostea pe tine si pe oricine sa cerceteze cu SCRIPTURA orice si nu prin prisma parerilor sau traditiilor personale. Asa te feresti de inselaciunile lui Satan, nu doar tremurand de „frica” ne primind nimic. Asta duce doar la izolare spirituala si poate si mai rau…

   Deci, cei alesi trebuie sa cunoasca Cuvantul ca sa stie catre ce sunt indreptati! (Deuteronom 13:1-3) Nu minunile si semnele sunt confirmarea unui prooroc mincinos ci NEADEVARUL si pacatul! Minuni si semne, spune Pavel, TREBUIE sa aiba un prooroc sau apostol autentic… daca nu le are… este altceva dar nu acest tip de slujitor.
   .

  3. Afirmi ca pastorul Chris e un invatator mincinos si continui sa spui ca daca te inseli nu-i nici un bai… pentru noi nu, dar pentru tine? Vezi Matei 12:24-31
 28. Ma bucur de aceste discutii, pentru ca sper sa ne duca la a cunoste mai bine Adevarul.
  Este o invatatura relativ noua, insa eu iau ce cred ca este bun si anume faptul ca din jertfa ui Isus, din moartea si invierea Lui avem mult mai multe beneficii decat mantuirea (salvarea din pacat) ci si vindecarea sufleteasca, vindecarea fizica, autoritate asupra duhurilor rautatii si binecuvantare in toate domeniile vietii. Eu unul vreau sa traiesc din plin in toate beneficiile jertfei lui Isus. Da, ne putem revendica aceste drepturi din minunatul nostru Domn Isus (Laudat sa fie El in veci!)
  Acum vreau sa pun pe celalalt taler o alta greutate pentru echilibrare si anume: voia Domnului. Dumnezeu are drepturi depline asupra noastra(faca-se voia Ta). Necazurile, neajusurile, bolile pot fi INGADUITE de El cu un scop precis: formarea caracteruilui crestin, maturizarea spirituala, dependenta de El si chiar proslavirea Lui in suferinta. Si nu uitati „imreuna cu prigoniri”.
  Eu stiu si cred ca El ne iubeste cu iubire vesnica si ne doreste cel mai mult binele. „Merg pe mana Lui” sau mai bine zis merg SUB mana Lui.

  Mai un lucru (nu caut sa va ranesc) insa nu pot fii de acord cu practicile pastorului Chris (degenereaza in spectacol).

  Binecuvantare sa fie peste voi toti si lumina si calauzire de la Duhul Sfant.

 29. Un ultim lucru (din aceasta postare), sunt boli care au un rezultat natural (racesti pt ca stai dezbracat afara).
  Te rogi pentru vindecare si bunatatea Domnului lucreaza, insa nu poti sa pretinzi protectie de boli fara sa stii ca traiesti in trup si ai niste limite. Sunt constient ca Domnul ne pazeste de muuuuulte boli (noi nici abar nu avem) pentru ca suntem subt binecuvantarea si ocrotirea Lui, insa cum am spus nu te pui la -20 grade in tricou pe strda pretinzand ocrotirea Domnului. Unul din darurile care mai trebuie sa opereze in noi este si INTELEPCIUNEA.

 30. Domnul sa te binecuvinteze Sorin. Este ok ca oamenii sa aiba si pareri diferite, iar atunci cand acestia si le expun (nu impun!) civilizat nu poate rezulta decat un dialog frumos din care toti cei ce citesc pot invata ceva.

  Sunt multi carora li se par ciudate prezentarile de la Scoala de vindecare. Tin sa precizez ca el pune accentul mai mult pe credinta decat pe darurile personale. Ceea ce vezi acolo este doar finalul unui timp de mai multe zile pe care le petrece oricine se duce la scoala. Ei bine, acolo oamenii descopera si inteleg fagaduintele Scripturii, se imbarbateaza prin rugaciune si marturii iar la final participa la rugaciunea pentru vindecare unde capata vindecarea prin credinta. Pare un spectacol… poate mai degraba evenimentul in sine este spectaculos. Gandeste-te cum arata un eveniment (si nu au fost putine) in care Isus vindeca pe toti cei ce aveau nevoie de vindecare intr-o singura intalnire…

 31. mda, a zis ceva admin, PARE un spectacol…si Biblia zice sa ne ferim de orice ni se PARE rau. Punct!!

  Oameni buni, n-am nimic cu Chris, Dumnezeu sa-l binecuvanteze si se aibe mila de el si sa-l lumineze, dar ceea ce face el, e cat se poate de evident ca in nici un caz slava nu o atribuie Tatalui cum facea Isus si apostolii, ci si-o atribuie lui! Ca dovada, va dau un simplu exemplu cu Chris la o intrunire….http://www.youtube.com/watch?v=pDsbTbPdaqM

  Sa presupunem (prin absurd) ca e adevarat ce face Chris in acest video: totusi, ce a vrut Chris sa ne arate noua cu asta?? un om cu adevarat smerit prin care lucreaza Duhul Sfant al Lui Dumnezeu, nu ne arata noua ce poate face el, ce “muschi spirituali” are el, nu el ar comanda Duhului Sfant cand si cum sa faca semne si minuni, ci l-ar lasa pe Dumnezeu sa preia controlul, pentru ca Duhul Sfant face CE VREA si CAND VREA, nu cand ii comanda un om. Nu cred ca Petru s-a dat in spectacol atunci cand umbra lui vindeca bolnavii, nu facea demostratii de vindecare/minuni cum face in acest caz Chris.

  ne putem da seama cui de fapt ii atribuie slava in acest video, lui Dumnezeu Tatal sau lui insusi (acum chiar cine nu vrea sa inteleaga ca de fapt e ceva bine pus la punct de catre ei,ca intr-un teatru sau film si nu e prezenta Duhului Sfant cu adevarat acolo,Domnul sa-l binecuvateze)

  Inchei, dandu-va inca un link, merita vazute comentariile, mai ales cel postat de catre monika (cel cu visul) si cel postat de One, la pagina 2, chiar la inceput (acum s-ar putea ca 99% din ce zice acol One, sa fie fals, si doar 1% sa fie adevarat,daca acel procent de 1% ar fi adevarat, n-ar fi de mirare)……http://stiri.resursecrestine.ro/63873/semnal-de-alarma-comunicat-resursecrestine-ro

  Domnul sa aibe mila si de Benny Hin (se stie ca el a cazut de la credinta) si el s-a manifestat asemanator cu chris, daca tot tam-tamul cu chris si scoala de vindecare e de la Domnul, va dainui, daca nu, se va intampla la fel ca si povestea cu Benny Hin, si “trezirea” de la Florida cu Ted Bentley….ramane de vazut

  Toata stima si respectul. Fiti haruiti!

 32. Datorita faptului ca multi nu cunosc legamintul vechi si cel nou ajung in mari confuzii..
  Motocan Daniel Samuel spune(30 nov.2010)ca nu a gasit promisiuni ca tot timpul putem sa fim sanatosi si prosperi.As recomanda sa citeasca citeva versete din biblie de unde reiese ca exista promisiuni bineinteles cu conditii.exod 15;26 exod 23 ;25 prov. 4;20-22 ps.91 ps.103;2-3.ps.107;20,is 53 ;4-5 ,mat 8;17 ,1petru 2;24 deutr.cap.28,unde scrie de binecuvintare si blestem, gal. 3.13 Isus nea scapat de blestemul legii.
  Osea4-6 spune:-Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta..Scoala de vindecare ar trebui sa existe in toate tarile fiindca este foarte eficent..1 cor;11;30-32 si multe alte versete trebuie lamurite si oamenii trebuie sa se judece sa faca ajustarile necesare pt.a beneficea de vindecare pt.ca credinta vine din auz si auzul din cuvintul Domnului…De ex. Judecati nedrepte ,defaimari, birfa ,lipsa de iertare ,ura ,lipsa de dragoste,etc.La scoala de vindecare lucruri se lamuresc si necesita timp…Deasemenea din cuvint aflam promisiunile si drepturile pe care le avem pt. ca sunt multe binecuvintari oferite pe care noi trebuie sa le primim prin credinta 1 cor 2 ;12
  si aceasta necesita timp ca omul sa le insuseasca
  …:)

 33. Oare te feresti de orice PARE rau marius? daca stau sa fac un calcul destul de simplu din spusele tale…nu ti place pastorul Chris si TOD Bentley si Benny Hinn, DAR de ce i urmaresti atunci?nu pot intelege de ce trebuie sa i criticati voi pe toti? OARE ti ai asumat tu raspunderea pentru a vindeca atatia oameni cati au vindecat ei?(cu putere de la Domnul ca sa nu intelegeti tu si cei care aruncati cu pietre ca noi i sustinem pe ei ca fac asta prin propria lor putere)Sau sa aduci la Domnul milioane de suflete cum au condus ei? Spre dezamagirea ta Benny Hinn si Tod Bentley inca slujesc Domnului si o fac cu mare putere,au trecut prin perioade de consacrare, insa e normal ca diavolul sa nu se chinuiasca asa mult cu oameni care doar invinovatesc pe altii de lucruri pe care ei insasi nu le pot face si nu si asuma responsabilitate pentru a le face, ci incearca din rasputeri sa doboare oameni mari ai lui Dumnezeu precum Benny Hinn,pastorul Chris etc…Iar prin video ul pe care l ai pus nu arata nimic incriminator sau de genul acesta ,poate daca ai studia mai atent limba engleza ai putea sa intelegi ce a demonstrat in acel clip pastorul Chris.
  Nu stiu sincer daca mai are vre-un rost sa va raspund tie si tuturor fariseilor la acuzele voastre pentru ca daca aveti inimile impietrite ca fariseii din vremea lui Isus poate sa vina chiar Isus sa faca minuni in mijlocul vostru si nici chiar pe El nu l-ati crede!Cereti Domnului o inima plina de prezenta Lui care sa discearna in Duhul Sfant ce este de la El si ce nu!

 34. cu tot respectul, dar… declaratia asta pare cam departe de umilinta crestina si de „faca-se voia Ta”. de parca Ii solicitam lui Dumnezeu niste lucruri pe care noi credem ca le meritam. Isus nu e chelnerul nostru care, atunci cand noi dam comanda (declaram cu amfaza ca „credem”), vine repede si ne serveste cu orice Ii cerem. si vad ca aici se cer lucruri pamantesti (bunastare, sanatate). vrem sa inviem si sa traim vesnic cu Isus, dar nu prea avem chef sa ne rastignim inainte… adica vrem o viata confortabila, imbelsugata, fara suferinta. ne laudam ca avem Duhul Sfant de parca Acesta ar fi accesibil asa, ca si cum ai apasa un intrerupator. Dumnezeu nu e autoservire. Nu mergem noi sa luam har, vindecari sau altele. EL ni le da, dupa cum crede de cuviinta.

Comentariile sunt închise.