Procura lui Dumnezeu pt. tine

Apoi le-a zis: “Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit, dar cine nu va crede, va fi osândit. Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci, vor vorbi în limbi noi, vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşa.” Domnul Isus, după ce a vorbit cu ei, S-a înălţat la cer, şi a şezut la dreapta lui Dumnezeu. Iar ei au plecat şi au propovăduit pretutindeni. Domnul lucra împreună cu ei, şi întărea Cuvântul prin semnele, care-l însoţeau. Amin. (Marcu 16:15-20)

Vindecările, minunile şi semnele sunt parte integrantă a procurii (sau marii trimiteri) a lui Dumnezeu pentru noi. Credem noi tot ce ne-a încredinţat El? Urmatoarea predică îşi propune să ne conştientizeze de mandatul şi drepturile noastre cuprinse în el.

[audio:predica-18-10-2009.mp3|titles=Procura – 18/10/2009]

Link-ul de unde puteti descarca fisierul audio este aici.

7 thoughts on “Procura lui Dumnezeu pt. tine

 1. Daca Pavel ar fi fost bolnav, nu ar fi scris Corintenilor ca de aia sunt intre voi bolnavi si nu putini dorm pt. ca cei din Corint iar fi putut scrie inapoi…Tu de ce esti bolnav?
  Daca Pavel a fost bolnav, nu ar fi scris Galatenilor (1:13): Isus Hrstos n-ea scapat de blestemul legii..
  Stim ca in blestemul legii sunt cuprinse bolile si lipsurile. (Deut. capitolul 28). Galatenii iar fi putut scrie inapoi:”Tu de ce esti sub blestem?”…

 2. Sunt de acord cu privire la procura. Trebuie sa stim cine suntem ce suntem si ce avem datorita faptului ca suntem in Hristos Isus Domnul nostru.Avem dreptul sa folosim numele lui Isus cel putin pt. patru motive si anume:
  1- Prin nasterea din noua am intrat in familia Lui Dumnezeu si numele lui Isus apartine familiei.
  2- am fost botezati in acest Nume
  3- Avem imputernicirea sa folosim acest nume 1 Ioan 16:23
  4- avem trimiterea…Mergeti si vestiti evanghelia…

 3. Conform cu articolul “Trei intrebari despre tepus” este clar ca tepusul lui nu era o boala.

  Alexandre, ai grija totusi sa nu generalizezi folosindu-te de acele texte. Pavel, scriind corintenilor, a abordat UNUL din motivele pentru care “multi dintre ei” erau bolnavi, si anume pacatul. Chiar daca noi luptam impotriva bolii stiind care este originea ei, nu toti cei ce se imbolnavesc o patesc datorita pacatului personal! Asa cum au mai comentat si altii, Pavel a avut colegi de slujba care au fost bolnavi uneori.

 4. Daca cineva este bolnav, nu sustin neaparat ca este din cauza pacatului. Daca un credincios nu isi cunoaste drepturile, cel rau poate s-al atace cu boala.
  Veti cunoaste adevarul si Adevarul va va face slobozi (Ioan 8:32).
  Piere poporul Meu din lipsa de cunostinta. Prietenii lui Pavel care au fost bolnavi erau si ei oameni ca noi, insa nu au avut la dispozitie scriptura intreaga cum il avem noi acum.

  Vindecarea trupeasca era parte din legamintul vechi. Citeste Exod 15:26; Exod 2:25; Proverbe 4:20.
  Astazi noi beneficem de un legamint mai bun cu promisiuni mai bune Evrei 8:6. Dumnezeu vrea ca toti sa fie mintuiti (iertati, vindecati). Pot sa dau cel putin 30 de argumente ca Dumnezeu vrea vindecarea pentru toti, insa cei care se contrazic nu pot sa duca nici unul macar. Cuvintul Domnului este autoritatea suprema, la care bine facem daca luam aminte…

 5. Alexandru, ai spus ca “prietenii lui Pavel care au fost bolnavi… nu au avut la dispozitie scriptura intreaga cum avem noi acum.”
  Totusi continui spunand “vindecarea trupeasca era parte din legamintul vechi“. Atat Pavel cat si prietenii lui (colegi de slujba, deci mergeau cu el…) au avut acces (le cunosteau chiar!) la fagaduintele de vindecare vechi testamentale. Nu putea Pavel sa experimenteze toate minunile ce-l insoteau daca nu avea habar de ce fagaduinte beneficiaza. Iar epistola catre Evrei a fost scrisa pe vremea lui, poate chiar de catre el…

  In concluzie, chiar daca toti avem acces la fagaduinta vindecarii, este bine sa nu afirmam din exces de zel ceva ce nu este scris. Cu aceiasi argumentatie logica multi crestini din ramura baptista argumenteaza incetarea darurilor: “Fratilor, acum avem scriptura… pe vremuri nu aveau si d-aia le trebuiau daruri, minuni si semne…”

  Numai binecuvantari!

 6. pt.Adrian..
  Dima din dragoste pt.lume la parasit pe Pavel…Crezi ca prietenii lui Pavel erau perfecti.Cele 5 slujbe s-au dat pt. desavirsirea sfintilor.

 7. Nici macar Pavel nu era perfect… Nici noi astazi nu suntem “mai perfecti” ca Pavel. Nici macar nu detinem vre-o revelatie care sa nu fie DEJA in Scriptura. Avem si noi tot ce au avut cei ce ne-au scris pe timpul lor Scriptura…
  In ce priveste Dima, el nu poate fi pus in aceiasi oala cu colegii de lucrare adusi in discutie… din punct de vederea al moralitatii.

Comments are closed.