Tu încotro mergi?

Se spune că un om a plecat cu trenul. În clipa când trenul își lăsase ultimul șuierat înainte de plecare, reușește să urce. În aglomerația de pe culoar, își face drum spre locul liber identificat. Intră în compartiment uitând să salute și fără să întrebe de-i ocupat locul. Își trântește bagajele undeva sus, după care se așează. Apare controlorului. Nu găsește biletul. În zarea luminii albastre de neon, controlorul îl identifică un mare geniu. Era Einstein. Îl liniștește spunându-i să nu se mai deranjeze, pentru că are încredere în el. Însă, fără să-i dea importanță, căuta în continuare. Apoi spune: ”Domnule… eu știu că am bilet, și știu că și dumneata ști că am bilet… dilema cea mai mare nu este că nu știu unde este biletul ci că nu-mi mai cunosc destinația, nu știu unde să cobor – deci dacă nu găsesc biletul nu știu încotro merg.”

Cu prima zi din an ne-am început din nou, călătoria pe pământ. În trenul vieții tale, probabil preocupat, cu mintea tulbure sau lucidă, cu multe sau fără nici un bagaj ai urcat și tu. Și cu fiecare zi treci prin stațiile vieții. Răsună pentru tine aceeași întrebare: Știi unde-ți este biletul? Știi încotro mergi? Care-ți este destinația?

Liniștea călătoriei tale va consta din înțelegerea clară a destinației spre care te îndrepți. Cu fiecare zi care trece, oamenii fără să facă nimic se îndreaptă în călătoria lor spre iad, spre chinul cel veșnic, spre veșnicia fără Dumnezeu. Dar sunt și oameni înțelepți care și-au schimbat biletul și la destinația lor scrie: ”spre Rai – veșnicia fericită cu Dumnezeu”.

Tu încotro mergi? Ești convins de direcția spre care te îndrepți? Ai o direcție sigură? Unde vei ajunge?

Alege astăzi, destinația spre care să pornești de-acum – “Cine crede în Fiul are viața veșnică” (1Ioan 5:12)

Autor:Sabin Văran

Tags:

Comments are closed

Latest Comments