De ZECE ori REFUZ

1. Refuz să mai judec o viaţă de om, după un singur fapt.
Nu mai vreau să arunc la gunoi faptele bune ale cuiva
şi alegerile potrivite doar pentru că a făcut o singură alegere nefericită.

2. Refuz să-mi declar viaţa un eşec doar pentru că o zi mi-a mers prost.
Am terminat cu declaraţiile de felul: nimic nu merge bine,
am o viaţă bună de nimic sau totul merge prost.

3. Refuz să dau vina pe Dumnezeu pentru deciziile proaste pe care EU le-am luat în viaţă. E greu să recunoaştem că ne merge prost pentru că NOI am făcut nişte alegeri greşite. E mai uşor să dăm vina pe Dumnezeu.

4. Refuz să fac un lucru doar pentru că toată lumea-l face. Niciodată nu mi-a plăcut spiritul de turmă şi sper că nici nu va începe să-mi placă. Vreau să fac ceva pentru că aşa simt eu, nu pentru că toţi o fac.

5. Refuz să las orgoliul şi mândria să-mi conducă viaţa. Des am făcut prostia să las orgoliul şi mândria să stea în faţa unor lucruri. Mi-a fost enorm de greu să învăţ să-mi cer iertare sau să accept faptul că uneori, nu tot timpul eu am dreptate.  Ştiu oameni care din orgoliu şi mândrie, nu au mai vorbit ani întregi cu persoane dragi lor. Refuz să las asta să se întâmple în viaţa mea!

6. Refuz să urăsc pe cineva pentru că mi-a făcut un rău. Vreau să învăţ să privesc partea bună a lucrurilor. Mi-a făcut cineva rău? Cu siguranţă am ceva de învăţat din asta!

7. Refuz ca problemele să mă îndepărteze de familia mea. Nu mai vreau ca problemele care mă apasă să stea în calea comunicării cu familia mea.

8. Refuz să judec persoanele. Recunosc, uneori am judecat. Vreau să mă las de acest obicei pentru că nu am nici un drept şi nici măcar nu sunt în măsură să judec pe cineva.

9. Refuz să renunţ la visele mele. Nu voi arunca la gunoi visele mele doar pentru că mi se par imposibil de realizat. Am să lupt, am să mă ridic de fiecare dată când voi cădea şi voi continua să visez.

10. Refuz să accept să fiu ipocrită şi linguşitoare doar pentru că aşa m-ar iubi lumea mai mult. Refuz să stau în faţa unei persoane şi să-i zâmbesc şi în gândul meu să sper să se împiedice. Dacă nu se potriveşte caracterul meu cu al unei persoane, prefer să păstrez distanţă decât să fiu ipocrit.

Autor: Alina Ilioi

Comments are closed

Latest Comments